RAPORTTI: Onnistunut ryöstöretki – Kiekko-Vantaa kaatoi Hermeksen

10.02.2023

Kiekko-Vantaa nappasi tärkeät kolme pistettä kaatamalla vieraskaukalossa Hermeksen maalein 5–2.

Kiekko-Vantaa teki perjantaina onnistuneen ryöstöretken Kokkolaan ja löi Hermeksen komealla taistelulla 5–2-lukemin.

Kiekko-Vantaa pelasi vahvan avauserän, eikä bussijalat joukkuetta vaivannut. Lohi meni 1–0-johtoon illan ensimmäisellä ylivoimalla: Olli Maansaari tarjoili komeasti ja Jasper Matilainen sivalsi neliön keskeltä limpun sisään. Kiekko-Vantaa lisäsi johtoaan erän lopussa, kun Jaakko Haarti laukoi suorasta hyökkäyksestä laatan häkkiin.

Toinen erä oli Kiekko-Vantaalta vaisumpi ja virheitä tuli liikaa. Maalissa Samuli Tervo oli erinomainen ja otti isoja torjuntojja. Tosin vantaalaisillakin oli omat paikkansa. Paras tontti oli huikean kiekkopelin pelanneella Jasper Matilaisen syötöstä Mikael Mennalla, mutta Hermes-vahti Kristian Tamminen sai patjan tielle.

Hermes kavensi ottelun ajassa 26.46, kun Arttu Lausniemi iski pyörityksen päätteeksi kiekon sisään maalin edestä.

Kolmannessa erässä Kiekko-Vantaa pelasi hyvin johtoasemassa ja viimeisenä lukkona toimi 29 kertaa illan aikana torjunut Samuli Tervo. Lohen ylivoima oli timanttista ja alivoima myös loistavaa, sillä niin avsuerässä kuin päätöserässä se joutui tappamaan useamman alivoiman.

Kiekko-Vantaa siirtyi 3–1-johtoon ajassa 44.22, kun upean matsin pelannut Tomi Palo naulasi vastaiskusta Jasper Matilaisen hienosta tarjoilusta kiekon yläpeltiin. Lohi puolusti läpi illan sitkeästi, mutta myös hyökkäyspäässä nähtiin hyviä juttuja.

Kiekko-Vantaa siirtyi ajassa 53.27 jo 4–1-johtoon ylivoimalla. Tehot 1+3 saalistanut Jaakko Haarti levitti ja Tomi Palo kiskaisi oikealta siiveltä kiekon verkon perukoille.

Maalin jälkeinen vaihto kuitenkin kostautui, kun Hermes kuittasi välittömästi. Hermeksen kultakypärä Aleksi Antti-Roiko iski maalin edestä irtokiekon sisään.

Hermeksen kasetti ei lopussa kestänyt ja Kiekko-Vantaa kaunisteli lopussa kahden miehen ylivoimalla ajassa 59.26 loppulukemiksi 5–2, kun kultakypärä Emil Oksanen pyssytti mielipaikaltaan limpun reppuun. Oksaselle maali oli kauden 21. ja nousi samalla Mestiksen maalipörssin jaetulle kärkipaikalle.

Sarjassa seitsemäntenä olevan Kiekko-Vantaan kausi jatkuu keskiviikkona kotiottelulla Kokkolan Hermestä vastaan.

Hermes–Kiekko-Vantaa 2–5 (0–2, 1–0, 1–3)

3.55 0–1 Jasper Matilainen (Olli Maansaari, Oliver Tuhkanen) YV

18.47 0–2 Jaakko Haarti (Mikael Menna, Tomi Palo)

26.46 1–2 Arttu Lausniemi (Aapo Ahola, Jerkko Rämö)

44.22 1–3 Tomi Palo (Jasper Matilainen, Jaakko Haarti)

53.27 1–4 Tomi Palo (Emil Oksanen, Jaakko Haarti)

53.46 2–4 Aleksi Antti-Roiko (Jerkko Rämö)

59.26 2–5 Emil Oksanen (Jaakko Haarti, Jaakko Kuusisto) YV2