RAPORTTI: Maalinteon tuskaa – Ketterä jätti Kiekko-Vantaan nollille

05.10.2022

Kiekko-Vantaa koki keskiviikkona 0–4-tappion Tikkurilan Areenalla hallitsevalle Mestis-mestarille Imatran Ketterälle.

Kiekko-Vantaa ja Imatran Ketterä iskivät yhteen Tikkurilan Areenalla Mestiksen huippukamppailussa.

Kiekko-Vantaa loi hyvän määrän maalipaikkoja tänään ja sillä oli eväät voittaa. Maalinteko oli kuitenkin tuskaa ja vastaavasti Ketterä rankaisi kovalla kädellä kotijoukkueen virheistä.

Ketterä aloitti ottelun vahvasti ja Kiekko-Vantaa joutui puolustamaan pitkiä pätkiä omissa, mutta teki sen varsin hyvin. Kiekko-Vantaalla oli hyviä paikkoja ja ehkä paras niistä avauserässä oli maestro Erkka Seppälän läpiajo, jonka Ketterän maalissa nollapelin torjunut Severi Auvinen pysäytti. Ja taikuri Leevi Teissala tarjoili Elis Hedelle huipputontin 2vs1-hyökkäyksestä.

Ketterä iski avauserässä kaksi maalia, joissa molemmissa vantaalaiset tekivät virheen ja vieraat rokottivat. Ensin Ketterä riisti kiekon keskialuueella viivan tuntumassa ja lopulta Väinö Liikonen tinttasi toisesta aallosta tilanteeksi 0–1 ajassa 5.38. Ketterä siirtyi 0–2-johtoon ajassa 13.12, kun Viljami Istala tuli kolmanteen aaltoon ja kiskaisi limpun sisään.

Avauserän loppu ja toinen erä olivat Kiekko-Vantaan hallintaa. Toisessa erässä maali oli kuin noiduttu Ketterän päässä. Paras paikka oli kapteeni Roope Elimäellä, kun Leevi Teissala peippasi komeasti ja tarjoili tyhjän maalin, mutta ei uponnut tästäkään.

Ketterän Jarkko Harjula laukoi tarkalla kudilla pakin jaloista 0–3 toisen erän lopussa.

Kiekko-Vantaan pelissä oli tänään paljon hyvääkin. Vastustaja oli kovimpia tässä sarjassa ja Lohi pystyi kyllä laittamaan kapuloita rattaisiin, mutta tänään olisi tarvittu tehoja.

Kolmannen erän alussa ylivoimalla Tomi Purmola sai takatolpalta putata kiekkoa tyhjään rysään, mutta kun ei mene niin ei mene. Kiekko lipui maaliviivaa pitkin ohi.

Ketterän Henry Karjalainen iski lopussa tyhjään maaliin loppulukemat 0–4 Kiekko-Vantaan hakiessa vimmatusti kavennusta ilman maalivahtia.

– Ei saatu viimeisteltyä mistään. Ekassa erässä oli läpiajoa ja kaksi ykkösissä pelattiin hienosti takatolpille. Pienestä se on kiinni. Viime pelissä ei mennyt mistään ja kun nyt ei taas tullut onnistumisia millään, niin se maalinteon tuska kasvoi. Ei se maalintekotaito ole mihinkään kadonnut. Tässä oli kaksi kovaa vastustajaa vastassa ja nämä osoitti, että ollaan kamppailupelaamisessa perässä. Tylyyttä tarvitaan omassa päässä ja tehokkuutta maalipaikoissa, Kiekko-Vantaan päävalmentaja Jani Manninen kertoi.

Kiekko-Vantaa kohtaa perjantaina vieraskaukalossa Joensuun Kiekko-Pojat.

Kiekko-Vantaa–Ketterä 0–4 (0–2, 0–1, 0–1)

5.38 0–1 Väinö Liikonen (Yegor Chizhikov, Joona Lankinen)

13.12 0–2 Viljami Istala (Yegor Shekhovtsov, Jesse Ruotsi)

38.48 0–3 Jarkko Harjula

59.22 0–4 Henry Karjalainen (Yegor Chizhikov, Santeri Salmela) TM