RAPORTTI: Maalikarkelot Myyrmäessä – Kiekko-Vantaa vakuuttavasti Suomen Cupin puolivälieriin

03.09.2022

KUVA: JUHA ALAMÄKI

Kiekko-Vantaa kaatoi lauantaina Myyrmäessä pelatussa jääkiekon Suomen Cupin ottelussa kakkosdivisioonajoukkue VG-62:n maalein 12–1.

Kiekko-Vantaa vei peliä alusta loppuun ja oikeanlainen nöyryys säilyi läpi kamppailun. Tasoero oli huomattava – kuten pitääkin. Kiekko-Vantaa nautiskeli ja löi taululle 12–1-voittolukemat.

– Joukkueelle voi antaa kiitetyn arvosanan tästä illasta. Pelaajat hoiti pelin tyylikkäästi alusta loppuun ja nähtiin paljon kauniita maaleja. Tämä olisi voinut olla välinpitämätöntä höntsää, mutta joukkue vastasi huutoon ja teki sovitusti asioita. Ei tämä ollut helppo peli ladata joukkuetta huippuiskuun, Kiekko-Vantaan päävalmentaja Jani Manninen kertoi maalikarkeloiden tauottua.

Kiekko-Vantaan maaleista vastasivat maestro Erkka Seppälä (5+2), Kristjan Kombe (1+6), Tomi Palo (2+1), Matias Laaksonen (2+0), Nikke Kettukangas (1+1), Atso Lehtinen (1+1), Olli Maansaari, Ville Rautiala ja Joonas Pohjasmäki.

VG-62 pilasi kuitenkin Mikko Holopaisen nollapelin reilu minuutti ennen loppua, kun puolustaja Jarno Pavén latasi ylivoimalla vieraiden ainokaisen.

Kiekko-Vantaa eteni toista kertaa seurahistoriassa Suomen Cupin puolivälieriin. Vastustaja ja pelipäivät selviää viikonlopun aikana.

Kiekko-Vantaa–VG-62 12–1 (5–0, 1–0, 6–1)

1.15 1–0 Joonas Pohjasmäki (Kristjan Kombe, Erkka Seppälä)

8.20 2–0 Atso Lehtinen (Erkka Seppälä, Kristjan Kombe)

11.18 3–0 Tomi Palo (Kristjan Kombe, Nikke Kettukangas)

16.05 4–0 Erkka Seppälä (Kristjan Kombe, Oliver Tuhkanen) YV

17.51 5–0 Nikke Kettukangas (Erkka Seppälä)

29.43 6–0 Matias Laaksonen (Atso Lehtinen, Joonas Rinnetmäki) YV

42.30 7–0 Olli Maansaari (Juuso Fagerström)

47.10 8–0 Kristjan Kombe (Erkka Seppälä, Tomi Palo)

50.09 9–0 Ville Rautiala (Ville Österman, Joonas Rinnetmäki)