RAPORTTI: Kooveelle ensimmäinen kiinnitys jatkoaikatrillerissä – Kiekko-Vantaalla pakkovoiton paikka keskiviikkona Hakametsässä

20.03.2023

Kiekko-Vantaa koki 2–3-jatkoaikatappion maanantaina pudotuspeliavauksessa Kooveelle. Ensimmäinen kiinnitys oli jo reilun parin minuutin päässä, mutta Koovee käänsi pelin.

Kiekko-Vantaa ja Koovee iskivät yhteen maanantaina pudotuspelien ensimmäisen kierroksen avausottelussa Tikkurilan Areenalla.

Kiekko-Vantaa aloitti pelin hyvin ja oli 30 minuuttia pelin päällä. Lohi meni avauserässä 1–0-johtoon Otto Salinin upealla osumalla Jaakko Kuusiston ja Kasper Halttusen esityöstä.

Toisen erän puolivälissä Kiekko-Vantaa meni kamppailussa 2–0-johtoon, kun viime viikon pelaajaksi Mestiksessä valittu puolustajalupaus Otto Salin pyssytti ranteella kiekon reppuun.

Toisen erän lopussa yksi herpaantuminen ja Koovee kavensi vain yhdeksän sekuntia ennen erän loppua, kun tamperelaisten kultakypärä Okko Kangasniemi tarjoili ja Ilves-vahvistus Emil Järventie napautti kavennuksen.

Kolmannen erän ensimmäisen kympin Kiekko-Vantaa pelasi varsin hyvin johtoasemassa. Kolmannen erän vikalla kympillä Kiekko-Vantaa otti kaksi hölmöä jäähyä, jotka se tappoi upeasti.

Koovee jahtasi lopussa tasoitusta vimmatusti ilman maalivahtia ja tulikin tasoihin, kun maalinedustaruuhkasta Santtu Hakanen lapioi tilanteeksi 2–2 ajassa 57.47.

Jatkoajalla Koovee ratkoi pelin ajassa 63.05, kun Kiekko-Vantaa hukkasi hyökkäysalueella pahassa paikassa kiekon ja lopulta kaksi vastaan yksi -hyökkkäyksestä Jesse Pelamo viimeisteli Okko Kangasniemen tarjoilusta voittomaalin.

Kiekko-Vantaa on keskiviikkona legendaarisessa Hakametsän jäähallissa pakkovoiton edessä.

Kiekko-Vantaa–Koovee 2–3 JA (1–0, 1–1, 0–1, 0–1)

13.58 1–0 Otto Salin (Jaakko Kuusisto, Kasper Halttunen)

29.25 2–0 Otto Salin

39.51 2–1 Emil Järventie (Okko Kangasniemi, Miro Hovinen)

57.47 2–2 Santtu Hakanen (Jeremi Wehmas, Joona Korhonen) IM

63.05 2–3 Jesse Pelamo (Okko Kangasniemi)