RAPORTTI: Kolmella ketjulla TUTO nurin – Kiekko-Vantaa haki kolme pistettä Kupittaalta

13.12.2022

Kiekko-Vantaa hiljensi Rajupaja Areenan ja kaatoi TUTO:n tiistaina upealla esityksellä maalein 6–4.

Kiekko-Vantaa ja TUTO iskivät yhteen tiistaina Turun Kupittaan jäähallissa. Lohipaidat lähtivät kamppailuun joukkueessa jo useamman viikon jyllänneen flunssa-aallon takia kolmella ketjulla.

Kiekko-Vantaa pelasi vahvan ottelun alusta loppuun ja oli hallitsevampi osapuoli läpi illan. Lohipaitojen ykköstähti oli tehot 4+1 iskenyt kultakypärä Emil Oksanen.

Avauserän jälkeen TUTO johti ottelua 2–0, vaikka Kiekko-Vantaa pelasi melko hyvän erän ja loi enemmän laatupaikkoja.

TUTO siirtyi avauserässä ajassa 4.01 ottelussa 1–0-johtoon, kun kultakypärä Roope Ranta tinttasi HIFK-laina Leevi Teissalan syötöstä ylivoimalla limpun yläkulmaan.

Kiekko-Vantaa ei avauserässä omia paikkoja onnistunut käyttämään. Paras tontti oli Jaakko Haartilla, jolla oli edessä jo puolityhjä maali, mutta laukaus epäonnistui.

TUTO meni kamppailussa 2–0-johtoon, kun Tino Sirén iski maaliviivalta Samuli Tervon taakse pompanneen kiekon sisään.

Kiekko-Vantaa pelasi erinomaisen toisen erän. Se oli loistavaa lätkää lohipaidoilta ja tulosta syntyi.

Lohipaidat kavensi ajassa 24.50, kun Tomi Purmola antoi loistavan poikkisyötön ja kultakypärä Emil Oksanen peippaili kauniin maalin.

Vain 17 sekuntia siitä neljän tehopisteen iltaa viettänyt maestro Erkka Seppälä ryösti kiekon ja taikoi kahdella yhtä vastaan -hyökkäyksestä Emil Oksasen maalintekoon.

Kiekko-Vantaa siirtyi kamppailussa 2–3-johtoon ajassa 32.00, kun Roope Turusen ketju pelasi hyvän vaihdon. Leevi Kannisto ajoi maalille ja nosti limpun taidokkaasti riman alle Turusen ja Tomi Palon syötöistä. Kannistolle maali oli kauden ensimmäinen.

Kiekko-Vantaa lisäsi johtoaan ylivoimalla ajassa 36.38, kun taitava ja juonikas pelintekijä Erkka Seppälä latasi ranteella limpun reppuun ja katkaisi pitkän maalittoman jaksonsa.

Kolmannessa erässä ensimmäiset seitsemän minuuttia Kiekko-Vantaa pelasi hyvin johtoasemassa, eikä sillä ollut hätää. Se piti TUTO:n pois maalipaikoilta.

TUTO kavensi pelin ajassa 47.35, kun ylivoimalla Leevi Lemberg laukoi tarkasti kiekon tolpan kautta sisään.

Kiekko-Vantaa menetti hetkeksi tuon takaiskun jälkeen otteen ja TUTO tuli tasoihin ajassa 48.58 Leevi Teissalan osumalla, joka meni epäonnisesti omasta pelaajasta sisään.

Kiekko-Vantaa paransi peliään ja otti takaisin kuskin paikan pelissä. Ajassa 53.12, kun huimaa neljän maalin ja viiden tehopisteen iltaa viettänyt Emil Oksanen (4+1) kiskaisi limpun sisään hyvän hyökkäysalueen pelin päätteeksi Seppälän (1+3) ja Tomi Purmolan esityöstä (0+4).

Kiekko-Vantaa pelasi tämän jälkeen tylysti lopun. Leevi Kannistolla oli paikka jo aiemmin läpiajosta iskeä peli nippuun ja puolustaja Oliver Tuhkanen tuli koko kentän läpi, mutta kuti painui yli.

Emil Oksanen - show sai hienon päätöksen, kun ilmiliekeissä pelannut hyökkääjä puttasi kiekon tyhjään rysään ajassa 58.55.

Kiekko-Vantaa pelaa viimeisen ottelunsa ennen joulutaukoa perjantaina, kun Tikkurilan Areenalle vieraaksi saapuu Joensuun Kiekko-Pojat.

– Tämä oli kova suoritus näiltä sankareilta, jotka kykeni bussiin nousemaan. Taisteluvoitto. Se ensimmäinen erä oli meiltä jo hyvää lätkää, vaikka tulos oli vastustajalle 2–0. Toinen erä oli hyvää tekemistä ja tehokas. Seppälän ketju oli loistava, mutta jokainen jätkä antoi kaikkensa, repi ja raastoi, Kiekko-Vantaan päävalmentaja Jani Manninen kertoi.

TUTO–Kiekko-Vantaa 4–6 (2–0, 0–4, 2–2)

4.01 1–0 Roope Ranta (Leevi Teissala, Mikke Levo) YV

16.38 2–0 Tino Sirén (Roope Ranta, Matias Mutikainen)

24.50 2–1 Emil Oksanen (Tomi Purmola, Jami Jokela)

25.07 2–2 Emil Oksanen (Erkka Seppälä)

32.00 2–3 Leevi Kannisto (Tomi Palo, Roope Turunen)

36.38 2–4 Erkka Seppälä (Tomi Purmola, Emil Oksanen) YV

47.34 3–4 Leevi Lemberg (Matias Mutikainen, Jesper Larinmaa) YV