Kiekko-Vantaa | Mestis

RAPORTTI: Kiekko-Vantaan matka katkesi Suomen Cupissa puolivälieriin

08.09.2022

Kuvat: Juha Alamäki

Kiekko-Vantaa koki torstaina Tikkurilan Areenalla 1–4-tappion Suomen Cupin ratkaisevassa puolivälieräottelussa Kiekko-Espoolle.

Kiekko-Vantaa ja Kiekko-Espoo iskivät yhteen ratkaisevassa Suomen Cupin puolivälieränäytelmässä.

Kiekko-Vantaa lähti kamppailuun sukkasiltaan, eikä käyttänyt omia tilaisuuksiaan. Kiekko-Espoo oli tänään napsun verran edellä ja nappasi välieräpaikan 1–4-lukemin.

– Harmittaa, että jäätiin rannalle välieristä. Tämä Espoo -minisarja piti sisällään kaksi huonoa ottelun alkua meiltä ja se täytyy saada korjattua. Emme voi antaa kaverille paria eteen. Oman pään puolustuspelissä oli paljon hyvää, mutta turhia ryntäilyjä tuli kuitenkin vielä. Hyökkäyspäässä olisi tarvittu tylyyttä lisää, koska oli meillä paikat kääntää peli. Meillä on pelitaitava ja jalkava jengi ja vahvuuksilla meidän tulee pelata joka pelissä alusta saakka. Olemme oikealla tiellä, mutta paljon on vielä hommaa ja pelin täytyy kehittyä, Kiekko-Vantaan päävalmentaja Jani Manninen kertoi.

Kiekko-Espoo karkasi avauserässä 2–0-johtoon, kun ensin Jasper Rantanen latoi maalin edestä irtokiekon sisään ja pari minuuttia myöhemmin Tommi Takaveräjä pyssytti kiekon takanurkkaan.

Kiekko-Vantaan erän paras paikka tuli Jaakko Kuusistolle, joka pääsi kokeilemaan vapaasti maalin edestä. Tällä kertaa ei maistunut, mutta runkosarjassa sitten helähtää.

Toisessa erässä Kiekko-Vantaa pelasi monta hyvää jaksoa ja sai pitkiä hyökkäyksiä aikaan. Maalinteko oli kuitenkin tervanjuontia – myös ylivoimalla.

Kun et itse tee, niin vastustaja tekee. Kiekko-Espoo teki pahaan paikkaan 0–3-osuman, kun erää jäi pelaamatta vain 28 sekuntia. Osku Koivistoinen haistoi väylän ja peippaili maalintekoon.

Kolmannessa erässä Kiekko-Vantaa sai heti erän alussa ylivoiman, mutta tulosta ei syntynyt. Molemmilla oli hallintajaksonsa.

Kiekko-Espoo siirtyi 0–4-johtoon Arttu Tuomaalan osumalla erän puolivälissä, mutta Kiekko-Vantaa kuittasi nopeasti Tomi Purmolan hienolla laukauksella.

Heti perään Kiekko-Vantaan taiturimainen hyökkääjä Kristjan Kombe laukoi kiekon ylärimaan.

Kiekko-Espoo eteni Suomen Cupin välieriin. Kiekko-Vantaan kausi jatkuu perjantaina 23. syyskuuta Mestiksen runkosarjan avausottelussa. Lohi saattaa toki pelata ensi viikolla harjoitusottelun ennen kauden starttia.

Kiekko-Vantaa–Kiekko-Espoo 1–4  (0–2, 0–1, 1–1)

2.33 0–1 Jasper Rantanen (Aleksi Matinmikko)

4.52 0–2 Tommi Takaveräjä (Joona Tamminen, Erno Hopponen)

39.32 0–3 Osku Koivistoinen (Erno Hopponen, Aleksi Matinmikko)

50.38 0–4 Arttu Tuomaala (Aleksi Matinmikko)

50.56 1–4 Tomi Purmola (Olli Maansaari, Ville Rautiala)

 

 

Torjunnat:

 

Samuli Tervo, K-Vantaa 10+11+14=35

Jani Lampinen, K-Espoo 7+7+11=25

Mestis