RAPORTTI: Kiekko-Vantaalle upea voitto jännitysnäytelmästä

23.09.2022

Kuvat: Juha Alamäki

Kiekko-Vantaa nappasi sarja-avauksesta upean 6–5-voiton yli 500 silmäparin edessä Tikkurilan Areenalla.

Kiekko-Vantaa ja KeuPa HT iskivät yhteen perjantaina Tikkurilan Areenassa Mestiksen runkosarjan avausottelussa, josta kehkeytyi maalirikas trilleri.

Kiekko-Vantaa menetti ottelussa kahdesti kahden maalin johtonsa, mutta nappasi sitkeällä taistelulla 6–5-voiton ja kolme pistettä.

– Kolme pistettä on tärkein anti tästä illasta. Meille tärkeä, että ensimmäinen voitto saatiin heti tähän kauden alkuun. Pelattiin parhaimmillaan tosi hyvin, eikä ollut hätää. Mutta sitten kun oiottiin niin tuli vaikeampaa. Toinen erä pitää olla jatkossa tylympi, eikä voida varastella. Puolustuspeliä täytyy parantaa. Pieniä korjausliikkeitä peliin ja huomenna ryöstöretkelle Tampereelle, Kiekko-Vantaan valmentaja Janne Tuunanen kertoi.

Kiekko-Vantaa aloitti pelin vahvasti ja menikin jo reilun minuutin pelin jälkeen johtoon, kun kapteeni Roope Elimäki peippaili läpi ja iski komean maalin.

KeuPa tuli kuitenkin nopeasti tasoihin, kun Juuso Heikkilä harhautteli läpiajosta 1–1-tasoituksen.

Kiekko-Vantaa meni jälleen kuskin paikalle ajassa 11.41, kun Tomi Purmola laukoi ylivoimalla komean sommitelman päätteeksi tilanteeksi 2–1.

KeuPa vei hienokseltaan avauserän loppua, mutta Kiekko-Vantaa kesti ja erätauolle lähdettiin 2–1-johdossa.

Toiseen erään Lohi tuli terävästi ja iski erän alkuun 3–1-osuman, kun kolmen tehopisteen iltaa viettänyt maestro Erkka Seppälä puttasi Tomi Palon vahvan esityön jälkeen irtokiekon rysään maalin edestä.

KeuPa kohensi tämän jälkeen peliään ja tuli väkisin tasoihin. Ensin Konsta Jääskeläinen laukoi tasoituksen ja sitten Tomi Niku tinttasi viivalta painostuksen päätteeksi tasoituksen.

Kiekko-Vantaa sisuuntui ja iski erän lopussa kaksi maalia: ensin tehot 2+2 iskenyt Tomi Purmola sivalsi aloitusvoiton jälkeen 4–3 ja erän loppuun ylivoimalla Purmola tarjoili ja Tomi Palo nasautti uran ensimmäisen Mestis-maalinsa.

Johtoasemassa pelaaminen oli Kiekko-Vantaalle vaikeaa tänään. KeuPa tuli kolmanteen erään kovaa, Kiekko-Vantaa pelasi erän aikana hyviäkin jaksoja johtoasemassa. KeuPa tuli jälleen väkisin tasoihin: Onni Boman ohitti onnekkaasti Samuli Tervon ja reilu viisi minuuttia ennen loppua Niko Kivelä puttasi maaliviivalta tasoituksen.

Kiekko-Vantaa ryhdistyi jälleen kun peli oli tasan ja paikkoja oli ratkoa: Leevi Teissala oli huipputontissa ja Erkka Seppälän ketju laittoi hyökkäysalueella hyrskyn myrskyn. Lopulta ratkaisu ja ansaittu palkinto saatiin, kun Oliver Tuhkanen lähetti maagisen Leevi Teissalan vauhtiin, nuori HIFK-hyökkääjä peippasi pakin sivuun ja vapautti Jaakko Kuusiston maalintekoon kolme minuuttia ennen summeria.

Kiekko-Vantaa puolusti lopun hyvin ja Samuli Tervo oli viimeisenä lukkona ratkaisun hetkillä.

Kausi jatkuu huomenna kauden ensimmäisellä vierasottelulla Kooveeta vastaan.

Kiekko-Vantaa–KeuPa HT 6–5 (2–1, 3–2, 1–2)

1.13 1–0 Roope Elimäki (Leevi Teissala, Jaakko Kuusisto)

3.22 1–1 Juuso Heikkilä (Konsta Jääskeläinen, Leevi Nikkinen)

11.41 2–1 Tomi Purmola (Erkka Seppälä, Juuso Fagerström) YV

23.27 3–1 Erkka Seppälä (Tomi Purmola, Tomi Palo)

28.13 3–2 Konsta Jääskeläinen (Juuso Ketola, Mathias Hänninen)

37.48 3–3 Tomi Niku (Veeti Vuorio, Miiro Linjala)

38.05 4–3 Tomi Purmola (Erkka Seppälä)