RAPORTTI: Kiekko-Vantaalle tappio Espoossa

29.12.2022

Kiekko-Vantaa koki 0–5-tappion torstaina vuoden viimeisessä ottelussa Kiekko-Espoon vieraana.

Kiekko-Vantaa ja Kiekko-Espoo iskivät yhteen torstaina Metro Areenalla back to back -pelien toisessa näytelmässä. Jos Lohi oli eilen lähellä, niin tänään se jäi kauas.

Kiekko-Vantaalla oli tehot hyökkäyspäässä kateissa ja omissa tuli liikaa virheitä. Kiekko-Espoo oli tyly isäntä ja takoi taululle 5–0-lukemat.

– Ei tästä kauheasti jää mitään sanottavaa. Opiksi pitää ottaa tästä. Kiekko-Espoo oli parempi. Hetkittäin hyvää tekemistä meiltä. Kiekko-Espoo on laadukas joukkue ja kun he pelaavat hyvällä moraalilla hyvää lätkää, niin kuin tänään, niin jos me ei pelata sillä omalla maksimitasolla, niin ei meillä ole palaa sillon. Ensimmäisessä erässä pari isoa lapsusta mitä ei vaan voi tulla noin kovaa joukkuetta vastaan, Kiekko-Vantaan päävalmentaja Jani Manninen niputti.

Kiekko-Vantaa pääsi pelaamaan heti alussa ylivoimaa. Tänään ylivoima oli parempaa kuin eilen, mutta tehot jäivät uupumaan. Avauserässä Lohella oli kaksi ylivoimaa, mutta viimeistelyssä oli toivomisen varaa.

Kiekko-Espoo siirtyi avauserässä 1–0-johtoon Juho Koivusaaren ohjattua maalin edestä limpun sisään.

Kiekko-Espoo lisäsi johtoa alivoimalla: Julius Rantaeskola karvasi kiekon pois päädyssä ja Sakari Turtiainen iski 2–0.

Kiekko-Espoo käytti heti illan ensimmäisen ylivoimansa, kun Tommi Huhtala iski takatolpilta tilanteeksi jo 3–0.

Toisessa erässä Kiekko-Vantaa petrasi peliään ja se loi hyvän tukun paikkoja, mutta mistään ei uponnut. Juuso Fagerström oli pariin otteeseen huipputontilla, Emil Oksanen pääsi ylivoimalla tuhannen taalan tontille. Paikkoja oli melkeinpä kuin hammaslääkärissä.

Kiekko-Espoo iski tilanteeksi 4–0, kun kultakypärä Tommi Huhtala peippaili limpun reppuun yksilösuorituksen päätteeksi.

Päätöserä oli oikeastaan vain kosmetiikkaa, sillä Kiekko-Vantaa ei saanut paikoistaan sisään ja sitä kautta kiriä aikaan.

Kiekko-Espoo iski vielä erän lopussa kahden miehen ylivoimalla 5–0-maalin, kun kuvion päätteeksi Aleksi Matinmikko tälläsi laatan sisään.

Kiekko-Vantaan kausi jatkuu tiistaina kotikaukalossa hallitsevaa Latvian mestaria HK Zemgalea vastaan.

Kiekko-Espoo–Kiekko-Vantaa 5–0 (3–0, 1–0, 1–0)

8.27 1–0 Juho Koivusaari (Aleksi Matinmikko, Anton Ollikainen)

13.55 2–0 Sakari Turtiainen (Julius Rantaeskola) AV

17.41 3–0 Tommi Huhtala (Jaakko Heikkinen, Oskari Lemetyinen) YV

32.20 4–0 Tommi Huhtala (Arttu Tuomaala, Juho Koivusaari)

58.16 5–0 Aleksi Matinmikko (Arttu Tuomaala, Atro Leppänen) YV2