RAPORTTI: Kiekko-Vantaalle piste Hermeksen vieraana

04.11.2022

Kiekko-Vantaa taipui voittomaalilaukauskilpailun jälkeen Kokkolan Hermeksen vieraana maalein 2–3.

Kiekko-Vantaa ja Kokkolan Hermes iskivät yhteen perjantaina Kokkolassa. Lohi pelasi kaksi erää todella hyvin vieraskaukalossa, mutta päätöserässä Hermes tuli väkisin tasoihin.

Kiekko-Vantaa pelasi hyvän ensimmäisen erän ja vei kamppailua. Lohi tekikin ottelun avausmaali ajassa 14.43, kun Leevi Teissala antoi hienon syötön ylivoimalla ja kokoonpanoon paluun tehnyt Tomi Palo sivalsi limpun sisään.

Toinen erä oli todella rikkonainen ja tuomarilinja hyvin erikoinen. Molemmat joukkueet saivat pelata vuoronperää ylivoimaa, mutta maaleja ei nähty. Kiekko-Vantaalla oli useita erittäin hyviä paikkoja heiluttaa verkkoa.

Kolmannessa erässä Hermes nosti tasoaan ja Kiekko-Vantaa passivoitui johtoasemassa liikaa. Lohi siirtyi 2–0-johtoon alivoimalla, kun Olli Maansaari teki hienon esityön ja kippari Roope Elimäki harhautteli kiekon sisään.

Hermes kuitenkin kavensi heti ylivoimalla, kun Juha Rautiainen laukoi irtokiekon sisään maalin edestä.

Hermes tasoitti kamppailun ajassa 53.09, kun Kiekko-Vantaa pelasi lepsusti omissa ja lopulta Eemeli Ylitalo laukoi kiekon onnekkaasti sisään.

Hermes oli niskan päällä erän lopulla ja lähempänä kolmen pisteen pottia. Ratkaisua lähdettiin hakemaan jatkoajalta, jossa paremmat paikat oli Kiekko-Vantaalla. Oliver Tuhkanen oli kertaalleen nokikkain Kärppä-laina Niklas Kokkoa vastaan ja taikuri Leevi Teissala peippaili koko kentän kertaalleen, muttei saanut limppua reppuun asti.

Kiekko-Vantaan maalissa Samuli Tervo pelasi hienon ottelun.

Mentiin rankkareille, jossa Hermes osui kahdesti ja Kiekko-Vantaa kerran. Lohelta onnistui Roope Elimäki ja Hermekseltä puolestaan Jerkko Rämö sekä Oskari Kalajanniska.

– Ensimmäiset 40 minuuttia oli tänään hyvää. Varsinkin avauserä oli todella hyvää peliä meiltä ja oltiin kyllä niskan päällä. Kolmannessa erässä Hermes oli hyvä ja täytyy hattua nostaa heille. Hermes paineisti kovaa ja me passivoiduttiin ja aiheutettiin kyllä omilla kiekollisilla ratkaisuilla ahdinkoa omaan päähän. Puolustuspelaamista ja johtoasemassa pelaamista meidän täytyy parantaa, Kiekko-Vantaan päävalmentaja Jani Manninen kertoi.

Kiekko-Vantaan kausi jatkuu heti huomenna kotiottelulla KeuPa HT:ta vastaan.

Hermes–Kiekko-Vantaa 3–2 VL (0–1, 0–0, 2–1, 0–0, 1–0)

14.43 0–1 Tomi Palo (Leevi Teissala, Tomi Purmola) YV

48.06 0–2 Roope Elimäki (Olli Maansaari, Jasper Matilainen) AV

48.34 1–2 Juha Rautiainen (Oskari Kalajanniska, Jerkko Rämö) YV

53.09 2–2 Eemeli Ylitalo (Miki Jurmu)

65.00 3–2 Jerkko Rämö VL