RAPORTTI: Kiekko-Vantaalle maukas kotivoitto El Clasicosta

23.11.2022

Kiekko-Vantaa nappasi tärkeän 4–2-kotivoiton TUTO:sta keskiviikkona Tikkurilan Areenalla.

Kiekko-Vantaa ja TUTO iskivät yhteen keskiviikkona Tikkurilan Areenalla Mestiksen El Clasicossa.

Avauserässä oli vauhtia kuin Monzassa. Lohi tuli peliin vahvasti ja pelasi ensimmäiset seitsemän minuuttia todella hyvää kiekkoa.

Kiekko-Vantaa meni ansaitusti 1–0-johtoon ajassa 1.34, kun Olli Maansaari iski maalin kulmalta kiekon sisään Joonas Rinnetmäen ja Juuso Fagerströmin esityöstä. Maansaari joutui jättämään avauserän jälkeen pelin kesken.

TUTO paransi ja tulikin ottelussa tasoihin ajassa 10.34, kun Vili Laitinen avasi hyvin ja Leevi Lemberg latasi kiekon vastaiskusta yläpeltiin.

Molemmilla oli erässä omat paikkansa tehdä lisämaaleja, mutta maalivahdit olivat kuumia molemmissa päissä kaukaloa.

Toisessa erässä TUTO oli aavistuksen niskan päällä ja Kiekko-Vantaa pelasi vain ajoittain sitä omaa hyvää kiekkoa. Omalla alueella Lohi puolusti tiiviisti läpi illan, mutta liikaa tuli omiin kahdella yhtä vastaan hyökkäyksiä ja alueelle päästiin liian helposti.

TUTO siirtyi ajassa 38.39 1–2-johtoon, kun latvialaispuolustaja Arturs Andzans laukoi viivalta tarkan kudin alanurkkaan ja maalin edessä oli tilanteessa vahva maski.

Kiekko-Vantaa petrasi kolmanteen erään ja tuli rinnalle ja ohi. Pitkän pyörityksen päätteeksi Jaakko Kuusisto laukoi Lohen tasoihin pirteän debyytin tehneen Terry Andin ja Atso Lehtisen syötöistä. Ennen tätäkin paikkoja oli, sillä esimerkiksi paljon paikkoja jälleen rakennellut maestro Erkka Seppälä oli kertaalleen läpiajossa.

Ajassa 54.34 koko halli jännitti lähes 10 minuuttia, kun TUTO:n tilannetta lähdettiin tarkistamaan videolta. TUTO sai vastahyökkäyksen, TPS-vahvistus Kasper Koskinen peippaili ja Samuli Tervo venytti patjan tielle, jatkotilanteesta Vili Laitisen luistimesta kiekko kimposi maalia kohti, mutta kiekko ei ylittänyt maaliviivaa.

Kiekko-Vantaa ratkoi kamppailun ajassa 56.49, kun Juuso Fagerström tarjoili komeasti ja Joonas Rinnetmäki laukoi tarkasti etukulmasta sisään.

TUTO haki vimmatusti tasoitusta, mutta ei sitä saanut. Kiekko-Vantaan maalissa Samuli Tervo oli erinomainen ja pelaajat laittoivat kroppaa likoon hyvillä blokeilla.

Kiekko-Vantaa iski lopussa vielä tyhjään nuottaan 4–2, kun Tomi Palo kaunisteli lukemat kauden seitsemännellään.

– Kaksijakoinen fiilis pelistä. Tietenkin tyytyväinen voittoon. Tultiin peliin hyvin ja pelattiin vahvasti ensimmäiseen ylivoimaan saakka. TUTO paransi sen jälkeen ja meiltä katosi vauhti hyökkäyspelaamisesta ja vastustaja pääsi liikaa ylivoimahyökkäyksiin. Toinen erä oli TUTO-merkkinen, sellainen fiilis jäi. Kolmanteen erään saatiin tasoa nostettua, päästiin hyökkäämään vauhdilla, saatiin suoria hyökkäyksiä ja hyökkäysalueen hyökkäyspeli rullasi ja saatiin pelejä maalille, Kiekko-Vantaan päävalmentaja Jani Manninen kertoi.

Kiekko-Vantaan kausi jatkuu perjantaina ja lauantaina vieraspeleillä Zemgalea vastaan Jelgavassa.

Kiekko-Vantaa–TUTO 4–2 (1–1, 0–1, 3–0)

1.34 1–0 Olli Maansaari (Juuso Fagerström, Joonas Rinnetmäki)

10.34 1–1 Leevi Lemberg (Vili Laitinen)

38.39 1–2 Arturs Andzans (Roope Ranta, Valtteri Virtanen)

47.39 2–2 Jaakko Kuusisto (Terry And, Atso Lehtinen)

56.49 3–2 Joonas Rinnetmäki (Juuso Fagerström, Atso Lehtinen)

59.06 4–2 Tomi Palo (Tomi Purmola, Samuli Tervo) YV, TM