RAPORTTI: Kiekko-Vantaa tasoitti ottelusarjan – ratkaisupeli torstaina Tikkurilassa

22.03.2023

Kiekko-Vantaa otti pakkovoiton kaatamalla keskiviikkona Kooveen legendaarisessa Hakametsän jäähallissa maalein 2–1.

Kiekko-Vantaalla oli pakkovoiton paikka keskiviikkona Hakametsässä Kooveeta vastaan. Lohipaidat tulivat peliin väkevästi ja veivät peliä 30 minuuttia vahvalla tekemisellä.

Kiekko-Vantaa siirtyi avauserässä 1–0-johtoon ylivoimalla, kun kultakypärä Emil Oksanen pyssytti limpun sisään Jaakko Haartin ja Jaakko Kuusiston syötöistä.

Kiekko-Vantaalla oli useampi loistava paikka tehdä maaleja: muun muassa Ville Rautialalla oli edessään kertaalleen jo puolityhjä rysä, mutta laukaus meni yli.

Toisen erän ensimmäinen kymppi oli hyvää tekemistä Kiekko-Vantaalta ja se lisäsikin johtoaan erän alussa, kun Jimi Rönkkönen riisti kiekon alivoimalla keskialueella ja pinkoi läpiajoon. Taika-Jimi peippasi kiekon sisään uran ensimmäisellä pudotuspelimaalillaan.

Toisen erän jälkimmäinen kymppi oli puolestaan Kooveen ja Kiekko-Vantaa hukkasi otteensa. Koovee iski kavennuksen jälleen aivan erän lopussa, kun Karri Aho läväytti limpun ylänurkkaan Santtu Hakasen ja kultakypärä Okko Kangasniemen syötöistä.

Kolmannessa erässä Kiekko-Vantaa pelasi varsin hyvin johtoasemassa ja maalissa Samuli Tervo oli viimeisenä lukkona tolppien välissä.

Lohi kesti lopun Kooveen rynnistyksen ja otti ensimmäisen kiinnityksen puolivälieräpaikkaan. Kiekko-Vantaa tasoitti otteluvoitot.

Ratkaisupeli pelataan huomenna Tikkurilassa klo 18.30. Lipunmyynti on auennut. Hanki lippusi TÄSTÄ. Täytetään halli!

Koovee–Kiekko-Vantaa 1–2 (0–1, 1–1, 0–0)

10.15 0–1 Emil Oksanen (Jaakko Kuusisto, Jaakko Haarti) YV

23.59 0–2 Jimi Rönkkönen AV

38.14 1–2 Karri Aho (Santtu Hakanen, Okko Kangasniemi)