RAPORTTI: Kiekko-Vantaa takoi komeat lukemat taululle – ”Pitää olla tyytyväinen tulokseen”

20.10.2022

Kiekko-Vantaa nappasi selvän 9–3-voiton Forssan Palloseurasta torstaina Tikkurilan Areenalla.

Kiekko-Vantaa ja Forssan Palloseura iskivät torstaina yhteen Tikkurilan Areenalla. Lohi löi taululle selvät 9–3-voittolukemat, mutta ei Kiekko-Vantaa pelannut kovinkaan hyvin. Tason täytyy nousta lauantaille.

– Pitää olla tyytyväinen tulokseen, mutta virheitä tuli pelissä paljon. Yhdeksän, kun tehdään, niin siitä täytyy olla kyllä iloinen ja onnistumisia tuli laajalla rintamalla. Tärkeä asia se on, että kotona voitetaan. Halutaan olla kotona sellainen jengi, jota on vaikea voittaa. Nautitaan tästä voitosta hetki ja huomenna töihin, Kiekko-Vantaan päävalmentaja Jani Manninen kertoi taiston tauottua.

Avauserä oli Kiekko-Vantaalta tahmea, vaikka se voittikin erän 3–2. Lohi ei saanut peliään rullaamaan, vaan Samuli Tervo piti joukkuetta pystyssä torjunnoillaan.

FPS siirtyi 0–1-johtoon Miku Ronkaisen osumalla, mutta Kiekko-Vantaa tuli nopeasti tasoihin kultakypärä Tomi Purmolan lauottua kiekon ylänurkkaan.

FPS siirtyi erän puolivälissä 1–2-johtoon Zack Malikin viivalaukauksella. Kiekko-Vantaa iski erän loppuun kaksi tärkeää osumaa: ensin Tomi Palo vapautti Tomi Purmolan maalintekoon ja Jaakko Kuusisto iski vanhanaikaisella tilanteeksi 3–2. Kuusiston maaliin syöttöpisteen sai kippari Roope Elimäki, jolle piste oli 100. Mestiksessä.

Toinen erä oli Kiekko-Vantaalta aavistuksen verran parempi, mutta ei missään nimessä sillä tasolla millä pitäisi olla. FPS tasoitti kamppailun ylivoimalla, kun Mika Huhtasalo pelattiin läpiajoon vantaalaisten alivoiman nukahdettua.

Kiekko-Vantaan ylivoima oli tänään myrkkyä vastustajalle. Kiekko-Vantaa siirtyi 4–3-johtoon, kun Jaakko Kuusisto laukoi ovelasti pienestä kulmasta kiekon sisään.

Erän lopussa neljän tehopisteen iltaa viettänyt Olli Maansaari sivalsi Lohen 5–3-johtoon.

Kolmannen erän ensimmäiset seitsemän minuuttia oli Kiekko-Vantaalta passiivista peliä. Sen sijaan lohen ylivoima runteli FPS:n – Tomi Palo pyssytti 6–3, Roope Elimäki nautiskeli hienon kuvion päätteeksi 7–3 ja Emil Oksanen latasi mielipaikaltaan 8–3. Vastustajan selkäranka naksahti kuudenteen takaiskuun.

Loppulukemat 9–3 iski hienon yksilösuorituksen päätteeksi Niclas Tenhovuori, joka tälläsi ranteella tarkasti kiekon yläputken alle.

Kiekko-Vantaa nousi sarjassa takaisin kakkospaikalle. Lohen kausi jatkuu lauantaina kotiottelulla Kooveeta vastaan.

Kiekko-Vantaa–FPS 9–3 (3–2, 2–1, 4–0)

3.36 0–1 Miku Ronkainen (Samuli Aaltonen, Michal Kvasnica)

4.11 1–1 Tomi Purmola (Jami Jokela, Olli Maansaari)

11.15 1–2 Zack Malik (Eppu Varjamo)

16.50 2–2 Tomi Purmola (Tomi Palo, Juuso Fagerström)

18.12 3–2 Jaakko Kuusisto (Roope Elimäki)

27.10 3–3 Mika Huhtasalo (Eppu Varjamo, Joona Tala) YV

29.28 4–3 Jaakko Kuusisto (Emil Oksanen, Jaakko Haarti) YV

37.53 5–3 Olli Maansaari (Juuso Kekarainen, Niclas Tenhovuori)