RAPORTTI: Kiekko-Vantaa taisteli kolme pistettä Joensuun maalijuhlista

07.10.2022

Kiekko-Vantaa nappasi upean 7–6-voiton Joensuun Kiekko-Poikien vieraana.

Olipahan peli. Kiekko-Vantaa ja Joensuun Kiekko-Pojat järjesti melkoisen maalikimaran perjantai-illassa.

Luisteluvaade pelissä oli korkealla heti alusta saakka ja vauhtia oli kuin Monzassa.

Kiekko-Vantaa aloitti hyvin ja vei avauserää. Oliver Tuhkanen vei Lohen 1–0-johtoon sudittuaan irtokiekon sisään Erkka Seppälän ja Tomi Purmolan syötöistä.

JoKP iski kahteen minuuttiin kaksi maalia ja otti kuskin paikan, kun ensin Artur Gatiyatov laukoi ylivoimalla 1–1 ja isäntien kultakypärä Joel Kerkkänen viimeisteli maalin edestä 2–1.

Kiekko-Vantaa tuli tasoihin illan ensimmäisellä ylivoimalla. Erkka Seppälä voitti aloituksen ja Tomi Palo tinttasi limpun sisään.

Toisessa erässä molemmilla oli omat hetkensä. Erän alussa Lohi siirtyi 3–2-johtoon, kun kolmen tehopisteen iltaa viettänyt Jaakko Kuusisto tarjoili ylivoimalla komean passin ja Emil Oksanen napautti ensimmäisen maalinsa Kiekko-Vantaan paidassa. Kuusisto puolestaan rikkoi 100 tehopisteen rajapyykin Mestiksessä.

Erän lopulla Nikke Kettukangas latasi viivalta Kiekko-Vantaan 4–2-johtoon, mutta JoKP tuli nopealla kuittauksella maalin päähän, kun Artur Gatiyatov sivalsi ylivoimalla limpun yläkulmaan.

Kolmannen erän alku oli Kiekko-Vantaalta terävä ja se teki kaksi hienoa maalia: ensin kapteeni Roope Elimäki laukoi Kuusiston hienosta esityöstä 3–5 ja hetkeä myöhemmin Matias Laaksonen laukoi paluukiekon etukulmasta sisään.

Kiekko-Pojat ei antanut periksi, vaan teki pelistä jännittävän loppuun saakka. Kiekko-Vantaa puolestaan puolusti ajoittain lepsusti ja päästi vastustajan vielä mukaan. Aatu Luusuaniemi kavensi tarkalla laukauksella tilanteeksi 4–6. Heti perään Oliver Tuhkanen tälläsi hienon ylivoimakuvion jälkeen tilanteeksi 4–7 pirteän ottelun pelanneen Juuso Fagerströmin syötöstä.

Kiekko-Pojat kavensi videotarkistuksen jälkeen 5–7:ään erän puolivälissä, kun Julius Korjus viimeisteli pyörityksen päätteeksi.

JoKP tuli maalin päähän kolme ja puoli minuuttia ennen loppua, kun japanilaishyökkääjä Kohei Sato osui.

Kiekko-Vantaa kesti lopun rynnistyksen ja otti tärkeän 7–6-voiton. Loppujen lopuksi vain kolmella pisteellä on merkitystä.

– Olen pirun tyytyväinen kolmeen pisteeseen. Kahteen peliin ei olla saatu mistään sisään, nyt seitsemän tehtyä maalia. Omissa ropisi liikaa, se on selvä. Kolme pistettä lämmittää. Peli kehittyy ja töitä on tehtävänä. Peli ailahtelee liikaa ja mitä nopeammin saamme sen stabiilimmaksi, niin sen parempi. Ei varmaan kellään psyyke kestä näitä 7–6-pelejä, Kiekko-Vantaan päävalmentaja Jani Manninen kertoi.

Kiekko-Vantaa kohtaa huomenna vieraskiertueen jälkimmäisessä ottelussa Kajaanin Hokin.

JoKP–Kiekko-Vantaa 6–7 (2–2, 1–2, 3–3)

5.21 0–1 Oliver Tuhkanen (Tomi Purmola, Erkka Seppälä)

8.17 1–1 Artur Gatiyatov (Denis Kusy, Joel Kerkkänen) YV

9.54 2–1 Joel Kerkkänen (Denis Kusy, Wiljami Kupiainen)

13.27 2–2 Tomi Palo (Juuso Fagerström, Erkka Seppälä) YV

21.07 2–3 Emil Oksanen (Jaakko Kuusisto, Einari Luhanka) YV

37.11 2–4 Nikke Kettukangas (Jaakko Kuusisto, Emil Oksanen)

38.03 3–4 Artur Gatiyatov (Wiljami Kupiainen, Aatu Luusuaniemi) YV

40.52 3–5 Roope Elimäki (Jaakko Kuusisto, Emil Oksanen)

45.49 3–6 Matias Laaksonen (Ville Österman, Einari Luhanka)