RAPORTTI: Kiekko-Vantaa taipui taistellen Joensuussa – pudotuspelit käyntiin maanantaina Vantaalla

18.03.2023

Kiekko-Vantaa saavutti kotiedun pudotuspelien villi kortti -kierrokselle.

Kiekko-Vantaa ja Joensuun Kiekko-Pojat iskivät yhteen lauantaina PKS Areenalla runkosarjan päätöskierroksella. Joensuulainen pakkilegenda Jarkko Immonen sai paidan kattoon ja paikalla oli yli 2300 silmäparia.

Kiekko-Vantaa sijoittui runkosarjassa kahdeksanneksi ja sai kotiedun pudotuspelien ensimmäiselle kierrokselle.

Kiekko-Vantaa taipui tasaisessa kamppailussa päätöserässä, mutta myös Koovee jäi ilman pisteitä päätöskierroksella Hermestä vastaan.

Kiekko-Vantaa oli avauserässä tahmealla tekemisellä liikenteessä ja kotijoukkue meni ekalla kympillä 2–0-johtoon. Kiekko-Pojat avasi maalihanat ajassa 4.29, kun puolustaja Niilo Romppanen laukoi viivalta kiekon kimmokkeen kautta sisään. Aatu Luusuaniemi lisäsi johdon kahdella yhtä -vastaan hyökkäyksestä.

Kiekko-Vantaa otti aikalisän ja paransi peliään. Se tulikin maalin päähän ajassa 10.54, kun Roope Elimäki ja Jaakko Kuusisto löysivät Terry Andin, joka sivalsi kiekon reppuun.

Toinen erä oli Kiekko-Vantaan ja siinä olisi pitänyt paikoista maalit iskeä. Toisessa erässä nähtiin myös varsin kyseenalainen tilanne, jossa kotijoukkueen Jonne Brygger taklasi kyynerpää ylhäällä Kiekko-Vantaan Jimi Rönkköstä suoraan päähän. Tilanteesta ei tuomittu rangaistusta. Rönkkönen ei toisessa erässä enää pelannut, mutta kolmanteen erään taitava sentteri palasi.

Kiekko-Pojat sen sijaan lisäsi toisessa erässä johtoaan, kun kultakypärä Denis Kusy pyssytti kiekon pyörityksen päätteeksi ylänurkkaan.

Kiekko-Vantaalta lähinnä maalintekoa oli ylivoimalla Roope Elimäki, joka kiskaisi tolppaan.

Kolmanteen erään Kiekko-Vantaa tuli hyvin ja kavensi kamppailun ajassa 43.42, kun Otto Salin jakoi ja Jimi Rönkkönen teki peliä. Vasta 17-vuotias hyökkääjä Kasper Halttunen pamautti terävän kudin sisään ja viimeisteli uran ensimmäisen Mestis-maalinsa.

Kiekko-Vantaan selkäranka katkesi kuitenkin kahteen nopeaan takaiskuun: Aatu Luusuaniemi iski vantaalaisten nukahduksesta 2–4 ja Ville Puhakan viivakuti painui kimmokkeen kautta sisään.

Kiekko-Vantaan kausi jatkuu pudotuspeleissä, jotka starttaavat maanantaina. Villi kortti kierroksen vastustajaksi tuli Koovee ja ottelusarja starttaa maanantaina Tikkurilassa. Puolivälieräpaikkaan tarvitaan kaksi voittoa.

Liput maanantain pudotuspeliavaukseen ovat nyt myynnissä. Osta omasi TÄSTÄ.

JoKP–Kiekko-Vantaa 5–2 (2–1, 1–0, 2–1)

4.29 1–0 Niilo Romppanen (Jani Taskula, Kristjan Kombe)

10.26 2–0 Aatu Luusuaniemi (Joel Kerkkänen)

10.54 2–1 Terry And (Roope Elimäki, Jaakko Kuusisto)

28.13 3–1 Denis Kusy (Jonne Brygger)

43.42 3–2 Kasper Halttunen (Otto Salin, Jimi Rönkkönen)

47.25 4–2 Aatu Luusuaniemi (Toivo Pennanen, Santeri Koponen)

48.41 5–2 Ville Puhakka (Leevi Karjalainen, Niklas Meriläinen)