RAPORTTI: Kiekko-Vantaa taipui päätöserässä Keuruulla

15.03.2023

Kiekko-Vantaan ja KeuPan runkosarjan viimeisestä kohtaamisesta kehkeytyi tasainen vääntö.

Kiekko-Vantaa ja KeuPa HT iskivät yhteen keskiviikkona Keuruulla, jossa nähtiin tasainen vääntö sarjapisteistä.

Avauserä oli tasainen ja molemmilla oli omat saumansa. Heti erän alkuun molemmilla oli läpiajot: ensin Samuli Tervo nollasi Rasmus Heljangon ja heti perään toisessa päässä Terry And kilautti rimaan.

KeuPa meni 0–1-johtoon ajassa 14.57, kun Rasmus Heljanko tarjoili ja kultakypärä Mikko Perttu sivalsi limpun sisään vantaalaisten hetkellisestä nukahduksesta.

Kiekko-Vantaa tasoitti pelin maalin jälkeisessä vaihdossa, kun Mestis-debytantti Kasper Halttunen teki esityön ja kultakypärä Emil Oksanen tälläsi laatan reppuun.

Toisessa erässä KeuPa oli niskan päällä, mutta Samuli Tervo otti useita huipputorjuntoja. Kiekko-Vantaa meni 2–1-johtoon ajassa 29.19, kun Joonas Rinnetmäki ohjasi Matias Laaksosen toimituksen sisään.

KeuPa tasoitti erän loppupuolella kamppailun. Kiekko-Vantaa hukkasi hyökkäysalueella kiekon ja KeuPa käänsi nopeasti. Vastaiskusta Joni Airo napautti limpun sisään.

Kolmas erä oli Kiekko-Vantaalta jopa paras erä, mutta hölmöt virheet kostautuivat. KeuPan Tomi Niku iski suorasta hyökkäyksestä 2–3 ja viisi minuuttia myöhemmin Mikko Perttu niittasi takatolpalta 2–4, kun Kiekko-Vantaan pelaaja kaadettiin kulmassa ja siitä avautui suora väylä maalintekoon.

Kiekko-Vantaa haki vimmatusti tasoitusta ilman maalivahtia ja tuli maalin päähän. Nousujohteisen debyytin lohipaidassa pelannut Otto Salin (1+1) paiskasi ranteella kiekon komealla kudilla yläkulmaan.

KeuPan Rasmus Heljanko onnistui kahdesti lopussa iskemään kiekon tyhjään nuottaan lopussa.

Kiekko-Vantaan osalta taistelu kotiedusta pudotuspelien ensimmäiselle kierrokselle jatkuu perjantaina IPK:n vieraana.

KeuPa HT–Kiekko-Vantaa 6–3 (1–1, 1–1, 4–1)

14.57 1–0 Mikko Perttu (Rasmus Heljanko, Jami Hänninen)

15.28 1–1 Emil Oksanen (Kasper Halttunen)

29.19 1–2 Joonas Rinnetmäki (Matias Laaksonen, Otto Salin)

36.16 2–2 Joni Airo (Mikko Perttu, Jami Hänninen)

49.41 3–2 Tomi Niku (Veli-Matti Tiuraniemi, Viljam Sandvik)

54.05 4–2 Mikko Perttu (Joni Airo, Juuso Heikkilä)

56.42 4–3 Otto Salin (Oliver Tuhkanen, Mikael Menna)