RAPORTTI: Kiekko-Vantaa taipui maalirikkaassa kenraaliharjoituksessa

15.09.2022

Kiekko-Vantaa koki viimeisessä harjoitusottelussa 5–6-tappion torstaina Tikkurilan Areenalla TUTO:lle.

Alkuperäiset ja yhtäjaksoisesti Mestistä sen perustamisesta asti tahkonneet rivalry-joukkueet Kiekko-Vantaa ja TUTO iskivät torstaina yhteen Tikkurilan Areenalla. Kenraaliharjoituksesta tuli maalirikas hurlumhei-kiekkopeli. TUTO oli maalintekokilpailussa lopulta piirun verran parempi 5–6-lukemin.

– Aikamoista hurlumheitä oli. Kuusi maalia omiin on liikaa. Vastustaja ei pelaamalla repinyt meitä riekaleiksi ja tehnyt siitä niitä maaleja, vaan meidän kiekolliset ratkaisut oli köykäisiä ja meille tuli alokasmaisia virheitä aivan liikaa. Ei me pelattu tänään voittavaa lätkää. Jos positiivisia juttuja hakee, niin meidän peli on suoraviivaistunut tässä matkalla ja viisi tehtyä maalia on hyvä määrä. Mutta jämäkkyyttä ja miesmäistä pelaamista meidän tulee saada kaukaloon, Kiekko-Vantaan päävalmentaja Jani Manninen kertoi.

Avauserä oli tasainen, mutta se käynnistyi tahmeasti Kiekko-Vantaan osalta tuloksellisesti ja TUTO rankaisi virheistä. Iivari Miikkulainen iski maalin edestä 0–1 ajassa 6.43 ja Niklas Konttila lisäsi johdon kahteen maaliin ajassa 15.43.

Kiekko-Vantaa sai palkinnon kovalle yrittämiselle maalin jälkeisessä vaihdossa, kun maestro Erkka Seppälä ja Tomi Palo pelasivat hienon sommitelman päätteeksi limpun Tomi Purmolalle, joka iski tolpilta kiekon puolityhjään rysään. Kaunis maali!

Kiekko-Vantaa vei toisen erän ensimmäistä kymppiä täysin ja käänsi kamppailun myös tulostaululla: Oliver Tuhkanen sivalsi 2–2-tasoituksen hyvän hyökkäyksen päätteeksi ja Tomi Purmola iski illan toisensa maalin edestä vahvan vaihdon jälkeen.

TUTO tuli kuitenkin nopeasti tasoihin Valtteri Virtasen osumalla erän puolivälissä. TUTO rokotti erän lopulla kahdesti: ensin Leevi Lemberg peippasi rankkarista 3–4 ja hetkeä myöhemmin Roope Ranta nasautti 2vs1-hyökkäyksestä tilanteeksi 3–5.

Kolmannessa erässä Kiekko-Vantaa oli pelin päällä ja jahtasi tiukasti kavennusta. Se myös tuli maalin päähän ajassa 47.53, kun Oliver Tuhkanen iski komean maalin yksilösuorituksen päätteeksi. Ennen tätä Tomi Purmola oli läpiajossa, mutta hattutemppu jäi odottamaan runkosarjaan.

TUTO kuittasi kuitenkin jälleen nopeasti, kun ajassa 49.53 Matias Mutikainen iski vantaalaisten nukahduksen jälkeen 4–6-osuman.

Kiekko-Vantaa tuli maalin päähän jälleen ajassa 50.45, kun hienosti harjoituskaudella esiintynyt Juuso Fagerström osui maalin edestä.

Kiekko-Vantaa ei kovasta yrityksestä huolimatta saanut peliä enää käännettyä ja näin TUTO vei voiton kenraaliharjoituksessa.

Kiekko-Vantaan osalta Mestiksen runkosarja alkaa perjantaina 23. syyskuuta Tikkurilan Areenalla KeuPa HT:ta vastaan.

Kiekko-Vantaa–TUTO 5–6 (1–2, 2–3, 2–1)

6.43 0–1 Iivari Miikkulainen (Matias Mutikainen, Rasmus Kiik)

15.43 0–2 Niklas Konttila (Juho Virtanen, Vili Laitinen)

16.15 1–2 Tomi Purmola (Erkka Seppälä, Tomi Palo)

21.36 2–2 Oliver Tuhkanen (Ville Rautiala)

27.44 3–2 Tomi Purmola (Tomi Palo, Juuso Fagerström)

29.38 3–3 Valtteri Virtanen

36.42 3–4 Leevi Lemberg RL