RAPORTTI: Kiekko-Vantaa taipui kolmannessa erässä

30.11.2022

Kiekko-Vantaa koki 2–5-tappion keskiviikkona Tikkurilan Areenalla Kooveelle.

Kiekko-Vantaa ja Koovee iskivät yhteen keskiviikkona Tikkurilan Areenalla, jossa nähtiin tasainen vääntö pisteistä.

Kahden erän jälkeen peli oli tasan, mutta kolmannessa erässä Koovee käytti paikkansa tehokkaammin ja käänsi kamppailun.

Avauserä oli Kiekko-Vantaalta vaisu, kun taas Koovee tuli peliin väkevästi. Ensimmäisessä erässä nähtiin pelkkiä ylivoimaosumia.

Koovee siirtyi johtoon ajassa 3.50, kun Oskari Kantola laukoi viivalta limpun pussiin kultakypärä Okko Kangasniemen ja Santeri Sillanpään syötöistä.

Kiekko-Vantaa tasoitti ajassa 10.19 hienon sommitelman päätteeksi ylivoimalla kamppailun, kun Jaakko Kuusisto ja Erkka Seppälä hieroivat ja Emil Oksanen sivalsi kiekon sisään tarkalla kudilla.

Koovee iski heti perään ylivoimalla 1–2-johtomaalin: Kangasniemi tarjoili näyttävästi ja Sillanpää tinttasi kiekon pussiin.

Toiseen erään Kiekko-Vantaa sai petrattua peliä ja tulikin ansaitusti tasoihin. Erkka Seppälä antoi komean passin maalin kulmalle ja Emil Oksanen sihautti etukulmasta sisään.

Kolmannessa erässä Koovee meni heti erän alussa 2–3-johtoon, kun vastaiskusta kahdella yhtä -vastaan Samu Markkula viimeisteli Santtu Hakasen syötöstä.

Koovee lisäsi kuusi minuuttia myöhemmin johtoaan, kun Jeremi Wehmas pyssytti viivalta tilanteeksi 2–4.

Kiekko-Vantaalla oli useita hyviä paikkoja tuli peliin mukaan, mutta ei onnistunut. Etsikkoaika tuli kuusi minuuttia ennen loppua, kun Kiekko-Vantaa pääsi pelaamaan ylivoimalla. Se pyöritti vahvasti ja loi useita paikkoja. Muun muassa Tomi Palo oli erittäin lähellä maalintekoa maestro Seppälän syötöstä, mutta tällä kertaa ei uponnut.

Lohi haki vimmatusti kavennusta lopussa ilman maalivahtia, mutta ei onnistunut ohittamaan enää Samu Pakarista.

Kooveen Jeremi Wehmas iski loppulukemat 2–5 tyhjään nuottaan.

– Ei päästy peliin kiinni sillä tavalla mitä halusimme. Pystyimme petraamaan toiseen erään, mutta aikalailla päästä päähän mentiin kuten kolmannessakin erässä. Ei löydetty keinoja voittaa. Koovee ansaitsi voittonsa tänään, Kiekko-Vantaan päävalmentaja Jani Manninen kertoi.

Kiekko-Vantaalla on revanssin paikka perjantaina Hakametsässä.

Kiekko-Vantaa–Koovee 2–5 (1–2, 1–0, 0–3)

3.50 0–1 Oskari Kantola (Okko Kangasniemi, Santeri SIllanpää) YV

10.19 1–1 Emil Oksanen (Jaakko Kuusisto, Erkka Seppälä) YV

11.53 1–2 Santeri Sillanpää (Okko Kangasniemi, Santtu Hakanen) YV

33.38 2–2 Emil Oksanen (Erkka Seppälä, Jaakko Kuusisto)

40.28 2–3 Samu Markkula (Santtu Hakanen)

46.03 2–4 Jeremi Wehmas (Samu Bau, Emil Järventie)

57.14 2–5 Jeremi Wehmas (Tomi Iso-Mustajärvi) TM