RAPORTTI: Kiekko-Vantaa taipui jännittävässä paikalliskamppailussa

28.12.2022

Kiekko-Vantaa koki keskiviikkona 1–3-tappion sarjakärki Kiekko-Espoolle Tikkurilan Areenalla.

Kiekko-Vantaa ja Kiekko-Espoo iskivät yhteen keskiviikkona vuoden viimeisessä kotiottelussa, jota todisti kauden ennätysyleisö Vantaalla eli 880 katsojaa.

Kiekko-Vantaa löi pöytään taisteluilmeeltään hyvän esityksen ja laittoi jälleen sarjakärki Kiekko-Espoon ahtaalle. Palkintoa ei kuitenkaan hyvästä pelistä huolimatta tullut. Peli oli laadukas ja vauhtia oli kuin Monzassa.

– Parannettavaa jää kyllä huomiselle paljon. Ensimmäisen erän lopussa, toisessa erässä ja kolmannen alussa oltiin huonoja kiekon kanssa, syötettiin huonosti, etäisyydet kasvoi ja hävitettiin kiekkoja punaviivalla. Peli pitää saada virtaamaan meille paremmin, sillä nyt jouduttiin hyökkäämään useasti väsyneenä. Oli siellä paljon hyvääkin tänään: peli-ilme, kamppailupelaaminen ja hetkittäin hyökkäysalueen hyökkäyspelikin oli hyvällä tasolla. Ylivoima sakkasi tänään, eikä päästy oikein edes alueelle. Sieltä puuttui rytmit ja tehtiin sinisen puolustaminen vastustajalle helpoksi, Kiekko-Vantaan päävalmentaja Jani Manninen kertoi.

Kiekko-Vantaa pelasi hyvän ensimmäisen erän ja oli siinä niskan päällä, vaikka vieraat veivät erän lopulta 1–2.

Lohipaidat siirtyivät 1–0-johtoon ajassa 8.06, kun Jasper Matilainen iski irtokiekon sisään maalin edestä kauden ensimmäisellään Juuso Fagerströmin ja Roope Turusen syötöistä.

Kiekko-Espoo tasoitti kamppailun ajassa 9.52, kun Kiekko-Vantaan hyökkäykseen lähtö tyssäsi huolimattomuuteen ja vieraiden tähtisentteri Jaakko Heikkinen peippaili tilanteeksi 1–1.

Kiekko-Espoo siirtyi ajassa 14.34 1–2-johtoon, kun Rasmus Ruususen rystysivallus painui liian helposti etunurkasta sisään.

Kiekko-Vantaalla oli huippupaikka erän lopussa tasoittaa, kun Tomi Purmola oli maalin edessä nokikkain Waltteri Ignatjewin kanssa.

Toinen erä oli Kiekko-Espoon hallintaa ja vantaalaisten maalilla Samuli Tervo piti kotijoukkuetta pystyssä torjunnoillaan.

Kiekko-Vantaa sai toisessa erässä kaksi ylivoimasaumaa, mutta se tökki tällä kertaa pahemman kerran.

Kolmannessa erässä Kiekko-Vantaa sai aikaan hyvän kirin ja pääsi laatupaikoille yrittämään tasoitusta, mutta edes rouva fortuna ei ollut puolella.

Leevi Kannistolla oli muutama hyvä tontti maalin edestä ja Emil Oksanen pääsi kertaalleen läpiajoon.

Kiekko-Espoo voitti kamppailun lopulta 1–3, kun Arttu Tuomaala viimeisteli viimeisen tyhjään rysään.

Joukkueet kohtaavat huomenna uudelleen Espoon Metro Areenalla. Kiekko tippuu jäähän klo 18.30.

Kiekko-Vantaa–Kiekko-Espoo 1–3 (1–2, 0–0, 0–1)

8.06 1–0 Jasper Matilainen (Roope Turunen, Juuso Fagerström)

9.52 1–1 Jaakko Heikkinen (Aleksi Matinmikko)

14.34 1–2 Rasmus Ruusunen (Julius Rantaeskola, Atro Leppänen)

58.55 1–3 Arttu Tuomaala (Tommi Huhtala, Sakari Turtiainen) TM