Kiekko-Vantaa | Mestis

RAPORTTI: Kiekko-Vantaa palasi voittojen tielle Myyrmäessä

10.12.2022

Kiekko-Vantaa nappasi lauantaina Myyrmäessä hienon 4–3-rankkarivoiton Kajaanin Hokista.

Kiekko-Vantaa ja Hokki iskivät yhteen Myyrmäen jäähallissa. Lohipaidat taistelivat hienosti kolmella ketjulla, kun raju flunssa-aalto on jyllännyt joukkueessa jo toista viikkoa. Pelaajia tippui pelipäivän aikana ja pelin aikana.

Kiekko-Vantaa pelasi hyvän ensimmäisen erän ja sillä oli paikat iskeä useampikin osuma. Lohi siirtyi johtoon avauserässä ajassa 9.00, kun hyökkäyspään aloituksen jälkeen Erkka Seppälä ja Emil Oksanen pelasivat kiekon Tomi Purmolalle, joka laukoi kiekon reppuun.

Toisessa erässä Hokki tuli peliin paremmin mukaan ja toinen erä oli kaiken kaikkiaan tasainen. Molemmilla oli tonttinsa.

Kiekko-Vantaa siirtyi 2–0-johtoon ajassa 26.39, kun Ville Österman tarjoili komeasti ja Oliver Tuhkanen tälläsi laatan pussiin hienosti pelatun hyökkäysalueen hyökkäyspelin päätteeksi.

Hokki kavensi erän puolivälissä, kun Mikko-Matti Paakkola pääsi liian helposti paikkaan ja tarkka kuti painui sisään.

Kolmannen erän alku oli kaksijakoinen: ensin Kiekko-Vantaa lisäsi ylivoimalla johtoa, kun Emil Oksanen sivalsi limpun reppuun maestro Erkka Seppälän komeasta syötöstä. Tehopiste oli Seppälän 100. Mestiksessä.

Hokki tuli kuitenkin tasoihin iskemällä 45 sekuntiin kaksi osumaa: ensin Joonas Savolainen löysi reiän etunurkasta onnekkaasti ja hetkeä myöhemmin Samu Pyykkönen ohjasi maalin edestä ylivoimalla tasoituksen.

Kolmannessa erässä molemmilla oli paikat iskeä lisämaaleja, mutta niitä ei nähty. Lohen paras paikka oli pirteän ottelun pelanneella Roope Turusella.

Jatkoajalla Kiekko-Vantaa pysyi kiekossa enemmän, mutta paikat oli molemmilla. Hokin Oskari Siiki oli kertaalleen läpiajossa ja heti perään Kiekko-Vantaan Erkka Seppälä pääsi nokikkain Hokki-vahti Alex Mäkelän kanssa.

Ratkaisu nähtiin rankkareilla, jossa Kiekko-Vantaalta Tomi Purmola ja Juuso Fagerström peippasivat osumat ja maalissa upean ottelun pelannut Samuli Tervo oli loistava.

– Ensimmäinen kahden pisteen voitto tälle kaudelle ja mukava päättää viikko voittoon. Haastavat pari viikkoa ollut pelin ja terveystilanteenkin kanssa. Voitto ruokkii hyvää fiilistä ja paljon oli hyvää pelissä, mutta työnsarkaa riittää, Kiekko-Vantaan päävalmentaja Jani Manninen kertoi.

Kiekko-Vantaan kausi jatkuu tiistaina TUTO:n vieraana.

Kiekko-Vantaa–Hokki 4–3 VL (1–0, 1–1, 1–2, 0–0, 1–0)

9.00 1–0 Tomi Purmola (Emil Oksanen, Erkka Seppälä)

26.39 2–0 Oliver Tuhkanen (Ville Österman, Leevi Kannisto)

29.41 2–1 Mikko-Matti Paakkola (Arttu Lausniemi)

40.39 3–1 Emil Oksanen (Erkka Seppälä) YV

41.07 3–2 Joonas Savolainen (Oskari Siiki, Tuomas Komulainen)

41.51 3–3 Samu Pyykkönen (Tuomas Komulainen, Aapo Holtinkoski) YV

65.00 4–3 Tomi Purmola VL

Torjunnat:

Samuli Tervo, K-Vantaa 12+14+5+1=32

Alex Mäkelä, Hokki 10+8+10+1=29

Mestis