RAPORTTI: Kiekko-Vantaa nousi komeaan voittoon jännitysnäytelmässä

03.02.2023

Kiekko-Vantaa nappasi upean 6–4-voiton kaatamalla Joensuun Kiekko-Pojat perjantaina Tikkurilan Areenalla.

Kiekko-Vantaa ja Joensuun Kiekko-Pojat iskivät yhteen perjantaina Tikkurilan Areenassa, jossa oli meininkiä. Tunnelma hallissa oli erinomainen ja molemmat joukkueet esiintyivät energisesti.

Kamppailusta muodostui melkoinen jännitysnäytelmä, jonka Kiekko-Vantaa vei lopulta 6–4 komella kolmannen erän nousulla.

Kiekko-Vantaa osoitti luonnetta, eikä antanut periksi missään tilanteessa. Avauserä oli lohipaidoilta kelpo erä ja sillä oli paikkoja tehdä useampikin, mutta niin oli omat tonttinsa myös vierailla.

Kiekko-Pojat siirtyi ottelussa 0–1-johtoon ajassa 12.40, kun slovakialaishyökkääjä Timotej Sille lapioi ylivoimalla maalin edestä irtokiekon sisään.

Kiekko-Vantaa tasoitti kamppailun ajassa 15.18, kun puolustaja Nikke Kettukangas sivalsi viivalta limpun sisään ja maalilla oli tukitoimia kuten pitää. Syöttöpisteet osumaan kokkoonpanoon palanneelta Joonas Rinnetmäelle ja Atso Lehtiselle

Lohipaidoilla oli heti perään huipputontti iskeä peli 2–1:een kun Jaakko Kuusisto riisti kiekon ja petasi 2vs1-hyökkäyksestä Terry Andille tontin, mutta tästä ei vielä kauden avausmaalia syntynyt.

Kiekko-Pojat onnistui erän lopussa, kun Kristjan Kombe laukoi ykkössektorista paluukiekon sisään. Maalin edessä avauserässä vantaalaisilta olisi vaadittu kovempia otteita.

Toisessa erässä mentiin myös tasaisesti ja kummallakin oli omat hetkensä. Ajassa 26.49 Kiekko-Pojat siirtyi 1–3-johtoon onnekkaasti, kun Timotej Sillen syöttöyritys kimposi Oliver Tuhkasesta sisään.

Lohipaidat eivät antaneet periksi. Ylivoimalla kippari Roope Elimäki puttasi maaliviivalta irtokiekon sisään ja kavensi pelin 2–3:een Jaakko Haartin ja Tomi Palon syötöistä. Kiekko-Vantaa tasoitti vain pari minuuttia myöhemmin, kun Olli Maansaari ja Emil Oksanen löysivät Tomi Purmolan, joka pyssytti ranteella kiekon tarkasti reppuun.

Kiekko-Pojat rokotti kuitenkin nopeasti, kun tshekkihyökkääjä Denis Kusyn yllättävä laukaus painui suorasta hyökkäyksestä yläkulmaan.

Kolmas erä oli Kiekko-Vantaalta erinomainen. Se nousi rinnalle ja ohi väkisin. Roope Elimäki peippaili rankkarista 4–4-tasoituksen ajassa 44.15 ja vain 50 sekuntia myöhemmin kultakypärä Emil Oksanen tarjoili näyttävästi ja Tomi Purmola sivalsi tilanteeksi 5–4.

Kiekko-Vantaa pelasi hyvin johtoasemassa ja tappoi lopussa alivoiman erinomaisesti. Jo aiemmin Ville Rautiala laukoi rimaan ja oli viedä vantaalaiset kahden maalin karkumatkalle. Vantaalaisten maalilla Samuli Tervo oli puolestaan viimeisenä lukkona.

Kiekko-Poikien tasoitus oli kuitenkin lähellä, sillä Ville Puhakka laukoi viivalta tolppaan. Tuota tilannetta tutkittiin tovi videolta.

Kiekko-Vantaa ratkoi pelin tyhjään rysään, kun Jaakko Kuusisto niittasi laatan reppuun Atso Lehtisen syötöstä.

Kiekko-Vantaan kausi jatkuu ensi viikon perjantaina vierasottelulla Kokkolan Hermestä vastaan.

Kiekko-Vantaa–Joensuun Kiekko-Pojat 6–4 (1–2, 2–2, 3–0)

12.40 0–1 Timotej Sille (Miika Heiskari, Artur Gatiyatov) YV

15.18 1–1 Nikke Kettukangas (Joonas Rinnetmäki, Atso Lehtinen)

17.47 1–2 Kristjan Kombe (Toivo Pennanen, Jani Taskula)

26.49 1–3 Timotej Sille (Denis Kusy)

29.14 2–3 Roope Elimäki (Jaakko Haarti, Tomi Palo) YV

31.16 3–3 Tomi Purmola (Olli Maansaari, Emil Oksanen)

32.29 3–4 Denis Kusy  (Toivo Pennanen, Santeri Koponen)