RAPORTTI: Kiekko-Vantaa maajoukkuetauolle tärkeällä kotivoitolla

05.11.2022

Kiekko-Vantaa pelasi vahvat ensimmäiset 30 minuuttia kotikaukalossa ja nappasi lopulta upean 6–4-voiton.

Kiekko-Vantaa ja KeuPa HT iskivät yhteen lauantaina Tikkurilan Areenalla. Lohi pelasi todella vahvat 30 minuuttia ja tykitti 6–0-lukemat taululle. Viimeiset 30 minuuttia puolestaan oli tahmeaa ja Kiekko-Vantaa päästi vielä vastustajan peliin mukaan.

– Joo viimeiset 30 minuuttia meiltä, niin siihen ei voi olla tyytyväinen. Ruvettiin leikkimään voitolla ja väsymys näkyi meillä. Tämä on ollut rankka viikko, mutta kyllä meidän täytyy väsyneenäkin pelata kurinalaisesti ja sitä omaa peliä. Tästä pitää ottaa opiksi. Voittoon pitää olla tyytyväinen ja siihen miten pelasimme ensimmäiset 30 minuuttia. Seitsemän pistettä tästä viikosta on hyvä suoritus, Kiekko-Vantaan päävalmentaja Jani Manninen kertoi.

Kiekko-Vantaa pelasi todella hyvän avauserän ja oli pelin päällä. Lohi määräsi ja iski kolme hienoa maalia: ensin Olli Maansaari iski ylivoimalla neliön keskeltä limpun pussiin Roope Elimäen ja Emil Oksasen syötöistä, kultakypärä Jaakko Kuusisto laukoi takanurkkaan 2–0-osuman Nikke Kettukankaan ja Mico Luodon syötöistä. HIFK:sta lainalla oleva Luoto tinttasi 3–0 Jasper Matilaisen sekä hienon karvauksen tehneen Joonas Rinnetmäen esityöstä.

Toisen erän ensimmäinen kymppi oli myös Kiekko-Vantaan näytöstä ja paikkoja oli kuin hammaslääkärissä ja hyökkäyspeli näyttävää.

Tomi Purmola laukoi etuyläkulmaan 4–0 Ville Rautialan ja Roope Elimäen syötöistä. Mikael Menna lisäsi johdon kahdella nollaa vastaan -hyökkäyksestä Jasper Matilaisen tarjoilusta. Tomi Purmola iski illan toisensa komella yksilösuorituksella.

Sitten Kiekko-Vantaa lopetti kokonaan pelaamisen ja päästi KeuPan peliin kukaan. Juuso Heikkilä iski ylivomalla vieraiden avausmaalin ja Rasmus Heljanko sivalsi vielä taukotilanteeksi 6–2.

KeuPa hallitsi kolmatta erää ja Kiekko-Vantaa lähinnä odotteli summerin sointia. KeuPa teki ekaan vitoseen kaksi maalia ja nousi kahden maalin päähän: Eetu Mäki iski ylivoimalla maalin kulmalta 6–3 ja Henri Auvinen latasi viivalta 6–4.

Kiekko-Vantaa kesti kuitenkin loppuun saakka ja otti viikon kolmannesta ottelusta maukkaan 6–4-voiton. Johtoasemassa pelaamista tulee parantaa, se on selvä. Mutta yhtäkaikki kolme pistettä on ainut mikä merkitsee.

Kiekko-Vantaa lähtee maajoukkuetauolle sijalta neljä. Lohen kausi jatkuu keskiviikkona 16. marraskuuta Ketterän vieraana.

Kiekko-Vantaa–KeuPa HT 6–4 (3–0, 3–2, 0–2)

7.29 1–0 Olli Maansaari (Roope Elimäki, Emil Oksanen) YV

11.00 2–0 Jaakko Kuusisto (Mico Luoto, Nikke Kettukangas)

13.30 3–0 Mico Luoto (Jasper Matilainen, Joonas Rinnetmäki)

22.43 4–0 Tomi Purmola (Ville Rautiala, Roope Elimäki)

24.07 5–0 Mikael Menna (Jasper Matilainen, Joonas Rinnetmäki)

29.50 6–0 Tomi Purmola

32.57 6–1 Juuso Heikkilä (Mikko Perttu, Mathias Hänninen) YV

35.00 6–2 Rasmus Heljanko (Juuso Heikkilä, Mikko Perttu)