Kiekko-Vantaa | Mestis

RAPORTTI: Kiekko-Vantaa löi Hokin jännitysnäytelmässä

18.02.2023

Kiekko-Vantaa nappasi tärkeän 5–4-kotivoiton lauantaina Hokista Tikkurilan Areenalla.

Kiekko-Vantaa, ja eilen sarjakärjen Kiekko-Espoon kaatanut Kajaanin Hokki iskivät yhteen lauantaina Tikkurilan Areenalla. Ottelusta kehkeytyi kuuma, fyysinen, maalirikas ja jännittävä näytelmä.

Kiekko-Vantaa kohensi huomattavasti peliään keskiviikosta ja palasi ainakin peli-ilmeeltään sille tasolle, jolla voittoja tässä sarjassa otetaan.

Avauserä oli Kiekko-Vantaan. Hokki tosin avasi maalihanat ajassa 4.03 ylivoimalla, kun Patrik Forsberg pyssytti viivalta limpun reppuun.

Kiekko-Vantaa tasoitti kamppailun alivoimalla ajassa 6.44, kun Jasper Matilainen viiletti läpiajoon ja iski kiekon tarkalla kudilla sisään.

Kiekko-Vantaa petrasi peliään erän edetessä ja otti kuskin paikan ajassa 15.35, kun Tomi Purmola tinttasi ylivoimalla limpun reppuun mielipaikaltaan. Vantaalaiset lisäsivät johtoaan tahtomaalilla erän viimeisellä sekunnilla Mikael Mennan sivallettua maalin edestä irtokiekon verkon perukoille.

Toinen erä nitrolääke -erä. Hokki tuli kamppailussa tasoihin, kun Kiekko-Vantaa lahjoitti vieraille maalit. Ensin Patrik Forsberg taituroi liian helposti vantaalaisten puolustuksen nippuun ja tuikkasi kiekon sisään. Ajassa 28.03 Hokin Arttu Nevasaari lensi suihkuun taklattuaan Jasper Matilaista päähän. Hokki rankaisi alivoimalla, kun Joonas Savolainen ryöväsi kiekon maalin takana ja Oskari Siiki siirsi limpun sisään maalin edestä.

Kiekko-Vantaa kuittasi kuitenkin ison rangaistuksen aikana ylivoiman lopussa. Kultakypärä Emil Oksanen puttasi takatolpalle pomppineen kiekon reppuun kippari Roope Elimäen ja Jaakko Kuusiston syötöistä.

Tuon maalin jälkeen nähtiin Kiekko-Vantaalta todella vahva kolmiminuuttinen, jonka aikana se pyöritti näyttävästi hyökkäysalueella peliä. Hokki oli ahdingossa ja Lohi maalasi lopulta: Tomi Purmola passasi ja Jaakko Kuusisto tykitti suoraan syötöstä limpun takayläseen upealla laukauksella.

Kolmannessa erässä Kiekko-Vantaa pelasi ensimmäiset 12 minuuttia varsin hyvin johtoasemassa. Yksi huono kiekollinen ratkaisu väärässä paikassa ja Hokki kavensi: näyttävän siirtelyn päätteeksi Oskari Siiki iski limpun sisään ja toi vieraat maalin päähän.

Hokki haki vimmatusti tasoitusta, mutta Kiekko-Vantaa kesti. Lohen maalilla Samuli Tervo oli jälleen erinomainen ja torjui yhteensä 39 kertaa.

Kiekko-Vantaa nousi voitolla kahdeksanneksi. Matkaa kuuden sakkiin on nyt 11 pistettä.

Kiekko-Vantaan kausi jatkuu keskiviikkona Ketterän vieraana.

Kiekko-Vantaa–Hokki 5–4 (3–1, 2–2, 0–1)

4.03 0–1 Patrik Forsberg (Joonas Virtanen, Mikko-Matti Paakkola) YV

6.44 1–1 Jasper Matilainen AV

15.35 2–1 Tomi Purmola (Oliver Tuhkanen, Terry And) YV

19.59 3–1 Mikael Menna (Nikke Kettukangas, Olli Maansaari)

26.25 3–2 Patrik Forsberg (Janne Jokinen) SR

30.14 3–3 Oskari Siiki (Joonas Savolainen) AV

32.41 4–3 Emil Oksanen (Roope Elimäki, Jaakko Kuusisto) YV

35.51 5–3 Jaakko Kuusisto (Tomi Purmola, Jaakko Haarti)

52.04 5–4 Oskari Siiki (Tuomas Komulainen, Samu Pyykkönen)

Torjunnat:

Samuli Tervo, K-Vantaa 10+16+13=39

Alex Mäkelä, Hokki 13+12+4=29

Mestis