RAPORTTI: Kiekko-Vantaa kaatui tehottomuuteen kotijäällä

25.10.2022

Kiekko-Vantaa koki 0–4-tappion tiistaina Tikkurilan Areenalla Kokkolan Hermekselle. Lohi ei pelannut huonosti, vaan hallitsi kamppailua ja sillä oli paikat ottaa

Kiekko-Vantaa ja Kokkolan Hermes iskivät yhteen tiistaina kiihkeässä kamppailussa. Ottelusta kehkeytyi tasainen taistelu sarjapisteistä.

Kiekko-Vantaa taisteli hyvin kapealla pakistolla, sillä Oliver Tuhkanen tippui jo avauserän alussa ja Ville Österman lensi suihkuun toisessa erässä varsin kyseenalaisesta tilanteesta.

Kiekko-Vantaa hallitsi kamppailua oikeastaan alusta saakka, mutta maalinteko oli tänään vaikeaa. Oli läpiajoja, 2 vs 1- hyökkäyksiä ja lähellä piti -tilanteita, mutta maaliin saakka kiekkoa ei saatu sitten millään. Hermeksen maalilla Kristian Tamminen seisoi välillä päällään.

Avauserässä Hermes rokotti Kiekko-Vantaan nukahduksista tylysti vastaiskuilla. Ensimmäinen kymppi oli Lohen pelillisesti, mutta vastustaja teki kaksi maalia: ensin Sampo Paulaharju iski tarkalla kudilla vastahyökkäyksestä 0–1 ja Topias Liljamo lisäsi 0–2-johdon onnenkantamoisella miinuskulmasta.

Toisessa erässä Kiekko-Vantaa jätti huipputonttinsa käyttämättä. Muun muassa Tomi Purmola oli läpiajossa ja kaikki ketjut saivat paikkoja luotua. Hyökkäyspeli oli tänään ajoittain näyttävää, mutta tällä kertaa tehotonta.

Toisen erän lopulla Kiekko-Vantaan Ville Österman lensi suihkuun taklattuaan Hermeksen Miika Herralaa. Taklaus osui päähän kyllä, mutta taklattava pelasi tilanteen todella vastuuttomasti pää alhaalla ja valmiiksi kyyryssä. Ei Östermanilla juuri ollut mitään tehtävissä estääkseen osuman päähän, niin alhaalla Herrala tilanteessa oli.

Kiekko-Vantaa tappoi alivoiman tyylikkäästi ja sai siitä lisäbuustia. Lohi loi paikkoja kerta toisensa jälkeen, mutta ilman tulosta.

Hermes rumensi lukemia lopussa: ensin Aleksi Antti-Roiko iski irtokiekon sisään maalin edestä ja Eemeli Ylitalo iski loppulukemat tyhjään maaliin.

– Nolla tehtyä maalia, niin silloin ei voi voittaa. Joo hyökkäyspeli oli ihan hyvää, loimme paikkoja joo, mutta ei voi tyytyväinen olla siihenkään jos ei tehdä maaleja. Hermeksen maalivahti oli tänään hyvä, Kiekko-Vantaan päävalmentaja Jani Manninen kertoi.

Sarjassa toisena oleva Kiekko-Vantaa jatkaa kauttaan lauantaina TUTO:n vieraana.

Kiekko-Vantaa–Hermes 0–4 (0–2, 0–0, 0–2)

6.34 0–1 Sampo Paulaharju

9.59 0–2 Topias Liljamo

52.09 0–3 Aleksi Antti-Roiko (Eppu Karuvaara)

59.40 0–4 Eemeli Ylitalo (Aleksi Antti-Roiko) TM