RAPORTTI: Kiekko-Vantaa kaatoi TUTO:n jännitysnäytelmässä

25.02.2023

Kiekko-Vantaa nappasi upean 4–3-voiton Tikkurilan Areenalla TUTO:sta runkosarjan viimeisessä Mestiksen El Clasicossa.

Rakkaat arkkiviholliset Kiekko-Vantaa ja TUTO iskivät yhteen lauantaina Tikkurilan Areenalla. Vantaalaisten maalissa Mikko Holopainen oli maaginen ja torjui 38 kiekkoa.

Kiekko-Vantaa pelasi vahvan avauserän oli siinä niskan päällä. TUTO aloitti kuitenkin maalinteon, kun kotijoukkue hukkasi väärässä paikassa kiekon ja Jesper Larinmaa taituroi tilanteeksi 0–1.

Lohi tuli nopeasti rinnalle ja ohi. Jimi Rönkkönen lapioi irtokiekon maalin edestä sisään hyvän hyökkäyksen päätteeksi ja heti perään samankaltaisesta tilanteesta Tomi Purmola sipaisi tilanteeksi 2–1.

Toisessa erässä Kiekko-Vantaa meni erän alkuun 3–1-johtoon näyttävällä ylivoimamaalilla, kun Jaakko Kuusisto ja Mikael Menna sahasivat ja Emil Oksanen iski takatolpalta limpun rysään.

Tämän jälkeen TUTO:lla olikin sitten avoimet ovet vantaalaisten päässä. Kiekko-Vantaa hukkasi jälleen huonoissa paikoissa kiekkoja ja TUTO:lle aukesi sitä kautta tusinan verran huipputontteja.

Vieraat tulivatkin tasoihin kahdella osumalla: ensin suorasta hyökkäyksestä Valtteri Virtanen viimeisteli kavennuksen ja sitten alivoimalla Jesper Larinmaa peippasi pelin tasoihin. Ennen näitä Kiekko-Vantaan Ville Österman oli suoraan jäähyaitiosta läpiajossa Roope Elimäen syötöstä.

Kolmannessa erässä Kiekko-Vantaa paransi ja pelasi hyvä ekan kympin. Se värkkäsi myös upean voittomaalin, kun ajassa 49.28 kauden ensimmäistä maaliaan kauan metsästänyt Terry And raapaisi ranteella yläpeltiin suorasta hyökkäyksestä.

Tämän jälkeen TUTO vei ja haki vimmatusti tasoitusta, mutta Kiekko-Vantaan taistelu riitti ja maalissa Mikko Holopainen venyi mielettömiin venytyksiin.

Kiekko-Vantaa nousi voitolla kahdeksanneksi. Matkaa suoraan puolivälieräpaikkaan on yhdeksän pistettä. Runkosarjaa on jäljellä lohipaidoilla vielä seitsemän ottelua.

Seuraavan ottelun Kiekko-Vantaa pelaa tiistaina sarjakärki Kiekko-Espoon vieraana.

Kiekko-Vantaa–TUTO 4–3 (2–1, 1–2, 1–0)

7.44 0–1 Jesper Larinmaa (Tino Siren, Topias Kaski)

9.00 1–1 Jimi Rönkkönen (Joonas Pohjasmäki, Terry And)

10.00 2–1 Tomi Purmola (Jaakko Kuusisto, Roope Elimäki)

22.01 3–1 Emil Oksanen (Mikael Menna, Jaakko Kuusisto) YV

33.37 3–2 Valtteri Virtanen (Roope Ranta, Robin Colomban)

38.11 3–3 Jesper Larinmaa AV

49.28 4–3 Terry And (Jimi Rönkkönen, Jaakko Haarti)