RAPORTTI: Kiekko-Vantaa kaatoi hallitsevan mestarin – Tervo nollasi Ketterän

16.11.2022

Kiekko-Vantaa nappasi maukkaan ja komean 1–0-voiton hallitsevan mestarin Imatran Ketterän vieraana.

Kiekko-Vantaa teki onnistuneen ryöstöretken Imatralle keskiviikkona ja haki komeat kolme pistettä Ketterän vieraana.

– Hyvä vieraspeli meiltä ja sen kaltainen peli mitä ennakoitiin. Puolustimme hyvin ylhäältä saakka ja onnistuttiin pitämään Ketterä pois parhailta paikoilta. Toinen erä oli meiltä todella vahva ja siinä oli paikat meillä tehdä 2–3 maalia. Iloinen koko joukkueen tekemisestä tänään, Kiekko-Vantaan päävalmentaja Jani Manninen kertoi.

Avauserässä Kiekko-Vantaa puolusti hyvin ja piti vastustajan pois ykkös-kakkosalueelta. Kiekko-Vantaa iski ajassa 3.04 voittomaaliksi jääneen osuman: lohidebyyttinsä tehnyt Leevi Kannisto löysi maestro Erkka Seppälän, joka löysi maagisella passilla puolustaja Jaakko Haartin. Taitava kiekollinen puolustaja sivalsi uran ensimmäisen Mestis-maalinsa mehukkaaseen paikkaan.

Toisessa erässä Kiekko-Vantaa hallitsi ja loi paljon laatupaikkoja, mutta tulosta ei kuitenkaan syntynyt. Paras tontti oli nokikain Ketterä-vahti Santeri Lipiäisen kanssa kultakypärä Tomi Purmolan syötöstä päässeellä Tomi Palolla.

Kolmannessa erässä Ketterä ajoi vimmatusti takaa ja oli enemmän kiekolla. Lohi puolusti kuitenkin erinomaisesti ja maalissa 31 kertaa torjunut Samuli Tervo oli viimeisenä lukkona. Myös Kiekko-Vantaalla oli erässä paikkansa laittaa peli pakettiin: Tomi Palo osui kertaalleen tolppaan ja Erkka Seppälä oli toiseksi viimeisellä minuutilla tuhannen taalan tontilla.

Kiekko-Vantaalle parin vuoden tauon jälkeen kolme pistettä Imatralta. Lohi nousi sarjassa kolmanneksi.

Kiekko-Vantaa pelaa seuraavan ottelunsa lauantaina Tikkurilan Areenalla sarjakärki Kiekko-Espoota vastaan.

Ketterä–Kiekko-Vantaa 0–1 (0–1, 0–0, 0–0)

3.04 0–1 Jaakko Haarti (Erkka Seppälä, Leevi Kannisto)