RAPORTTI: Kiekko-Vantaa kaatoi FPS:n Suomen Cupissa

31.08.2022

Kiekko-Vantaa nappasi upean 3–1-vierasvoiton Suomen Cupissa Forssan Palloseurasta keskiviikkona.

Kiekko-Vantaa ja FPS iskivät yhteen keskiviikkona jääkiekon Suomen Cupin avausottelussa. Kiekko-Vantaa ei ollut viimeisen kahden kauden aikana voittanut Forssassa kuin kahdesti, mutta nyt Lohi määräsi.

– Ensimmäinen erä oli meiltä hyvä niin ilmeeltään kuin peliltä ja veimme peliä, toisessa erässä kaikki jäi koppiin ja se oli meiltä aneeminen erä, mutta puolustimme keskustaa hyvin. Kolmanteen erään teimme riittävän tasonnoston ja meillä oli paikkoja paljon ja saatiin peliä takaisin uomiin, Kiekko-Vantaan päävalmentaja Jani Manninen kertoi.

Kiekko-Vantaa tuli otteluun vahvasti ja vei peliä avauserässä upeasti. Tomi Purmola veivasi Lohen avausmaalin hienon sommitelman päätteeksi, velho Matias Laaksonen iski 2–0 rankkarista ja erän lopussa Kristjan Kombe laukoi ylivoimalla tilanteeksi 3–0.

Toinen erä oli Kiekko-Vantaalta heikko ja se ei ollut ytimessä. FPS pääsi peliin paremmin mukaan sitä kautta.

Kiekko-Vantaalla oli mahdollisuudet laittaa peli pakettiin ylivoimalla, mutta tekemisestä puuttui maalin tekemisen nälkä.

Kolmannessa erässä Kiekko-Vantaa paransi ja pelasi kelpo erän johtoasemassa. FPS:n huippupaikat jäivät vähiin. Kuparisen viime kauden Mestiksen välieräjoukkue onnistui kuitenkin rikkomaan, kun Joni Kuoppala sivalsi 3–1-kavennuksen.

Kiekko-Vantaan maalissa Samuli Tervo pelasi hienon ottelun. Varsinkin avauserä oli Lohelta hyvää kiekkoa ja kolmannen erän ilmeen muutos mielytti silmää.

Kiekko-Vantaan taival Suomen Cupissa jatkuu lauantaina Myyrmäessä VG-62:ta vastaan. Ottelu alkaa klo 16.50. Liput ovelta 10 euroa ja 7–15-vuotiaat 5 euroa. EVU:n ja Kiekko-Vantaan juniorit ilmaiseksi pelipaidoissa.

FPS–Kiekko-Vantaa 1–3 (0–3, 0–0, 1–0)

6.38 0–1 Tomi Purmola (Olli Maansaari, Ville Rautiala)

12.40 0–2 Matias Laaksonen RL

18.55 0–3 Kristjan Kombe (Erkka Seppälä, Juuso Fagerström) YV

47.22 1–3 Joni Kuoppala (Mika Huhtasalo, Aapo Alapuranen)

Petrus Lintonen, FPS 11+0+0=11 (vaihto 0–3 20.00)