RAPORTTI: Kiekko-Vantaa joulutauolle tärkeällä voitolla

16.12.2022

Kiekko-Vantaa nappasi upean 6–3-voiton perjantaina Tikkurilan Areenalla Joensuun Kiekko-Pojista.

Kiekko-Vantaa ja Joensuun Kiekko-Pojat iskivät yhteen perjantaina Tikkurilan Areenalla. Lohipaidat pelasi hyvää lätkää kotiyleisön edessä kaksi erää ja repi maukkaat kolme pistettä. Johtoasemassa pelaaminen kolmannessa erässä jätti kuitenkin toivomisen varaa.

– Tyypillistä ollut meille, että vaikka johdetaan peliä välillä reilustikin, niin voitolla räplätään vielä. Pitää ottaa opiksi ja kehittyä sillä saralla. Olen tyytyväinen voittoon ja oikeastaan puolet pelistä tosi hyvää lätkää. Alussa oltiin telineissä, parannettiin ja toinen erä oli hyvä sitä loppua lukuun ottamatta ja kolmannessa erässä passivoiduttiin liikaa. Hyvää hyökkäysalueen hyökkäyspeliä tänään joukkueelta, Kiekko-Vantaan päävalmentaja Jani Manninen kertoi taiston tauottua.

Kiekko-Vantaa pelasi hyvän ensimmäisen erän ja otti kuskin paikan kamppailussa. Lohipaidat pelasivat hyvää hyökkäysalueen hyökkäyspeliä.

Vantaalaiset siirtyivät 1–0-johtoon ajassa 7.44, kun Tomi Purmola laittoi klinikan pystyyn ja tarjoili upean passin Jaakko Kuusistolle, joka tinttasi limpun maalin kulmalta reppuun.

Kuusistolla oli pari minuuttia myöhemmin tilaisuus iskeä tilanteeksi 2–0, kun Purmola tarjoili kahdella yhtä -vastaan hyökkäyksestä hienosti. Laukaus osui kuitenkin tolppaan.

Toisen erän ensimmäiset 12 minuuttia oli vahvaa tekemistä Kiekko-Vantaalta ja se hallitsi kamppailua hyvällä pelillä. Lohi oli myös tehokas ja iski pelin 4–0:aan.

Leevi Kannisto sivalsi rystyllä maalin edestä 2–0-osuman, maestro Erkka Seppälä iski maalin eteen pomppineen päätykiekon reppuun ja uransa 300. Mestiksen runkosarjaottelunsa pelannut Nikke Kettukangas taituroi suorasta hyökkäyksestä tilanteeksi 4–0.

Kiekko-Vantaa nosti turhaan jalkaa kaasulta ja päästi Kiekko-Pojat peliin mukaan. Joensuulaiset saivat kuparisen rikottua ajassa 34.49, kun puolustaja Juho Juvonen laukoi takayläseen 4–1-kavennuksen.

Kolmannen erän ensimmäisellä kympillä Kiekko-Vantaalla ei ollut sinänsä hätää, mutta tämän jälkeen se passivoitui ja teki itselleen pelistä vaikean.

Kiekko-Pojat tuli kahden maalin päähän, kun ajassa 55.25 puolustaja Santeri Koponen tälläsi pyörityksen päätteeksi kiekon sisään.

Kiekko-Vantaa iski tilanteeksi 5–2 tyhjään rysään, kun kolmen syöttöpisteen iltaa viettänyt Purmola vapautti Kuusiston maalintekoon.

Kiekko-Pojat ei antanut periksi, vaan tuli taas kahden maalin päähän vielä ajassa 57.43, kun Wiljami Kupiainen laukoi kiekon reppuun pyörityksen päätteeksi.

Kiekko-Vantaa taisteli loppuun saakka ja lopulta Jaakko Kuusisto kruunasi iltansa iskemällä illan kolmannen tyhjiin ja tehtaili jo kauden toisen hattutemppunsa.

Kiekko-Vantaan maalissa Samuli Tervo torjui hienon ottelun ja pysäytti 28 kiekkoa. Lohi otti kolmannen perättäisen voiton ja nousi kolmanneksi.

Kiekko-Vantaan kausi jatkuu joulutauon jälkeen keskiviikkona 28.joulukuuta kotiottelulla Kiekko-Espoota vastaan.

Kiekko-Vantaa–Kiekko-Pojat 6–3 (1–0, 3–1, 2–2)

7.44 1–0 Jaakko Kuusisto (Tomi Purmola, Mico Luoto)

29.01 2–0 Leevi Kannisto (Jasper Matilainen, Ville Rautiala)

29.51 3–0 Erkka Seppälä (Leevi Kannisto)

31.35 4–0 Nikke Kettukangas (Roope Elimäki, Jaakko Kuusisto)

34.49 4–1 Juho Juvonen (Petteri Villanen, Kristjan Kombe)

55.26 4–2 Santeri Koponen (Ville Sivonen, Aatu Luusuaniemi) IM

57.08 5–2 Jaakko Kuusisto (Tomi Purmola, Roope Elimäki) TM