RAPORTTI: Kehno esitys Keuruulla

07.12.2022

Kiekko-Vantaa koki 3–6-tappion keskiviikkona KeuPa HT:n vieraana.

Kiekko-Vantaa ja KeuPa HT iskivät yhteen keskiviikkona Keuruulla. Kiekko-Vantaa oli voittanut joukkueiden kaksi edellistä kohtaamista. KeuPa HT lähti nälkäisesti hakemaan lohipaitojen päänahkaa ja tuli ensimmäiseen erään väkevästi.

Kiekko-Vantaa oli alakynnessä avauserässä, mutta tolppien välissä Samuli Tervo piti joukkuetta pystyssä huippuotteillaan.

KeuPa HT siirtyi avauserässä ajassa 7.18 johtoon, kun Joni Airo iski neliön keskeltä liian helposti limpun sisään ylivoimalla.

Lohipaitojen hyökkäykset ja paikat jäivät avauserässä vähiin. Tomi Palo ajoi kertaalleen vahvasti maalille ja Olli Maansaari pääsi laukomaan hyvästä suorasta hyökkäyksestä laatutontilta.

Toisessa erässä peli tasoittui, mutta Kiekko-Vantaan sähellykset kostautuivat ja KeuPa takoi peräti viisi osumaa.

Ensin KeuPan Joni Airo iski samankaltaisen kuvion päätteeksi 2–0-osuman ylivoimalla. Kiekko-Vantaa tuli maalin päähän, kun maestro Erkka Seppälä ja Emil Oksanen tekivät todella upean esityön ja Tomi Purmola räppäsi maalin edestä kiekon sisään.

KeuPa kuitenkin rokotti tylysti vantaalaisten huonosta puolustamisesta: Joni Airo viimeisteli hattutempun 3–1-osumallaan NHL-varaus Riku Tohilan syötöstä, Mestiksen pistepörssiä johtava Mikko Perttu iski terävällä rannekudilla tilanteeksi 4–1.

Kiekko-Vantaa kavensi erän puolivälin jälkeen, kun Erkka Seppälän ketju sai pelin pyörimään KeuPa-päähän. Atso Lehtinen ja Terry And tarjoilivat ja Jaakko Haarti latasi limpun yläkulmaan.

Sama huolimattomuus ja virheet jatkuivat. KeuPa iski vielä kahdesti: Joni Airo viimeisteli illan neljännellään 5–2-maalin ja Mikko Perttu viimeisteli miinuskulmasta 6–2.

Kolmanteen erään Kiekko-Vantaa sai peliä parannettua, vaikka tietysti myös KeuPa nostikin jalkaa kaasulta. Lohipaidat voitti kolmannen erän, kun oma pää pysyi puhtaana ja Joonas Rinnetmäki sivalsi 6–3-kavennuksen Juuso Fagerströmin sekä Mico Luodon syötöistä ajassa 43.33.

Kiekko-Vantaa loi hyviä paikkoja päätöserässä ja haki viimeisen vitosen aikana kavennusta ilman maalivahtiakin. Peli pyöri KeuPa-päässä, mutta lisäosumia ei kuitenkaan nähty.

– Vaikeat ajat meillä tuloksen ja pelin kanssa. Tuskaiset pari erää meiltä, eikä jänne kestä epäonnistumisia juuri nyt. Romutetaan oma peli ja ihan perusasioissa tulee ihme sekoiluja. Kyllä meidän täytyy paljon pystyä parantamaan, Kiekko-Vantaan päävalmentaja Jani Manninen kertoi taiston tauottua.

Kiekko-Vantaan kausi jatkuu lauantaina kotiottelulla Kajaanin Hokkia vastaa. Ottelu pelataan poikkeuksellisesti Myyrmäessä.

KeuPa HT–Kiekko-Vantaa 6–3 (1–0, 5–2, 0–1)

7.18 1–0 Joni Airo (Mikko Perttu, Juuso Heikkilä) YV

21.00 2–0 Joni Airo (Mikko Perttu, Juuso Heikkilä) YV

21.41 2–1 Tomi Purmola (Emil Oksanen, Erkka Seppälä)

24.44 3–1 Joni Airo (Riku Tohila)

28.04 4–1 Mikko Perttu (Juuso Heikkilä, Juuso Ketola)

32.01 4–2 Jaakko Haarti (Atso Lehtinen, Terry And)

35.49 5–2 Joni Airo (Riku Tohila)

39.20 6–2 Mikko Perttu (Veli-Matti Tiuraniemi, Juuso Ketola)

43.33 6–3 Joonas Rinnetmäki (Juuso Fagerström, Mico Luoto)