RAPORTTI: Kauden ensimmäinen tappio – ”Pahasti piippuun jokaisella osa-alueella”

30.09.2022

Kiekko-Vantaa koki perjantaina Tikkurilan Areenalla kauden ensimmäisen tappionsa, kun RoKi kylvetti Lohea maalein 0–7.

Kiekko-Vantaa ja RoKi iskivät yhteen perjantaina Tikkurilan Areenalla. Kiekko-Vantaa hukkasi avauserässä paikkansa ja RoKi taas teki oikeastaan jokaisesta paikasta maalin mitä sillä alussa oli.

RoKi tuli terävästi alkuun ja Valtteri Suni tyylitteli takatolpalta 0–1-maalin. Kiekko-Vantaa sai pelata lähes kaksi minuuttia kahden miehen ylivoimaa ja otti sitäkin kautta pelin hallinnan. Lohi loi paikkoja kyllä, mutta se terävä kulmahammas puuttui tänään.

RoKi tinttasi erän lopussa kaksi maalia liian halvalla. Ensin Saku Kivinen ohjasi 0–2 maalin edestä ja sitten Lauri Heino laukoi tilanteeksi 0–3.

Toinen erä oli Kiekko-Vantaalta heikko. Erän alussa sillä oli paikkansa, mutta rouva fortunakaan ei ollut puolella.

RoKi ratkoi kamppailun Jaani Holopaisen ja Miks Tumanovsin osumilla.

Kiekko-Vantaa vei kolmatta erää, mutta ei saanut kuparista hyvistä paikoista huolimatta rikottua.

RoKi iski 0–6-maalin, kun Jere-Matias Alanen käveli maalintekoon vastaiskusta. Kultakypärä Heikki Huttunen viimeisteli läpiajosta alivoimalla loppulukemiksi 0–7.

– Puolustettiin tänään luvattoman heikosti ja vastustaja oli tämän kauden kovin, niin se yhtälö ei toimi. Avauserän jälkeen myöskään hyökkäyspeli ei ollut sitä mihin pystytään. Meillä jäi pahasti piippuun jokaisella osa-alueella, Kiekko-Vantaan päävalmentaja Jani Manninen kertoi.

Tämä ilta unohdetaan ja katseet eteenpäin. Kiekko-Vantaa on sarjassa toisena.

Kiekko-Vantaa–RoKi 0–7 (0–3, 0–2, 0–2)

3.19 0–1 Valtteri Suni (Miika Tiihonen, Heikki Huttunen)

17.12 0–2 Saku Kivinen (Miika Tiihonen)

18.44 0–3 Lauri Heino (Jaani Holopainen, Elias Kaarela)

31.13 0–4 Jaani Holopainen (Aleksi Kenttämaa, Elias Kaarela)

35.48 0–5 Miks Tumanovs (Antti Järvelä)

41.18 0–6 Jere-Matias Alanen (Arttu Rämö, Tom Grönblom)

59.53 0–7 Heikki Huttunen (Joshua Tetlow, Miks Tumanovs) AV

Samuli Tervo, K-Vantaa 6+0+0=6 (vaihto 0–3 20.00)