RAPORTTI: Katkeralla tappiolla kausi päätökseen – Koovee kyseenalaisella pilkulla jatkoon

23.03.2023

Kiekko-Vantaa tippui villi kortti -kierroksella hävittyään ratkaisevan kolmannen ottelun jatkoajalla 2–3. Kooveen voittomaali syntyi hyvin kyseenalaisella tavalla.

Kiekko-Vantaa ja Koovee iskivät yhteen torstaina kolmannessa ja ratkaisevassa pudotuspelien ensimmäisen kierroksen näytelmässä, josta kehkeytyi melkoinen trilleri. Tosin tuomareilta ottelu ei putkeen mennyt ja harmittaa koko sarjan kannalta, että tämäkään hieno ja tasainen ottelusarja ei saanut arvoistaan päätöstä.

Kolmas kamppailu oli kaikista tasaisin vääntö ja molemmilla oli hetkensä sekä paikkansa. Kiekko-Vantaa siirtyi avauserässä ajassa 13.22 kamppailussa 1–0-johtoon Terry Andin tarkalla rannekudilla.

Koovee ei ottelusarjassa johtanut pelejä sekuntiakaan. Tasoihin se kampesi toisessa erässä ajassa 25.46, kun Oskari Kantola laukoi ylivoimalla viivalta kiekon sisään.

Kiekko-Vantaa siirtyi kamppailussa takaisin kuskin paikalle ansaitusti ajassa 33.35, kun Kasper Halttunen sivalsi hienolla laukauksella kiekon rysään.

Kolmanteen erään lähdettiin niin kuin sarjan kaikissa kohtaamisissa Kiekko-Vantaan 2–1-johdossa. Lohipaidat aloittivat erän ehkä turhankin passiivisesti ja Koovee tuli tasoihin ajassa 47.28, kun Jere Kivimäki löi maalin edestä irtokiekon sisään.

Kiekko-Vantaa oli tämän jälkeen niskan päällä ja sillä oli hyviä paikkoja iskeä johto-osuma. Muun muassa kippari Roope Elimäki oli takatolpalta lähellä maalintekoa, Terry And ui loistotonttiin ja kultakypärä Jaakko Kuusisto haki etuyläkulmaa nälkäisesti.

Kooveen paras paikka tuli Joona Korhoselle, joka pääsi hyvästä paikasta tälläämään, mutta Samuli Tervo oli jälleen mies paikallaan.

Jatkoerässä Kiekko-Vantaa vei peliä ja oli niskan päällä ja sillä oli omat paikkansa ratkoa peli. Sitten yksi kiekonmenetys väärässä paikassa ja Kooveen Santeri Aalto pääsi puolittain läpi. Kiekko-Vantaan Terry And ei rikkonut, vaan pelasi puhtaasti ja pelasti tilanteen. Päätuomari Ville-Veikko Väkeväinen näki tilanteen "omalla tavallaan" ja tuomitsi rankkarin.

Kooveen kultakypärä Okko Kangasniemi asettui laukomaan ja peippasi kiekon maaliin. Osumaa tarkisteltiin tovi videolta, sillä se syntyi kyseenalaisella tapaa. Pelasiko Kangasniemi kiekkoa tilanteessa taaksepäin? Jokainen voi tehdä oman tulkintansa.

Karmea tapa tippua jatkosta. Se mitä tapahtui jättää paskan maun suuhun. Joukkue taisteli ja olisi ansainnut enemmän. Jokainen pelaaja laittoi täysillä itsensä likoon.

On kuitenkin aika kiittää kaikkia kaudesta 2022–23! Tänäänkin hallissa oli erinomainen tunnelma. Kiitos siitä!

Kiitos myös yhteistyökumppaneille ja kaikille jotka olette eläneet hengessä mukana. Kiekko-Vantaa tulee vahvempana takaisin.

Kiekko-Vantaa–Koovee 2–3 JA (1–0, 1–1, 0–1, 0-1)

13.22 1–0 Terry And (Ville Rautiala)

25.46 1–1 Oskari Kantola (Emil Järventie, Okko Kangasniemi) YV

33.35 2–1 Kasper Halttunen (Nikke Kettukangas)

4728 2–2 Jere Kivimäki (Okko Kangasniemi, Santtu Hakanen)

72.38 2–3 Okko Kangasniemi RL