RAPORTTI: Jaakko Kuusisto upotti Zemgalen

26.11.2022

Kiekko-Vantaa kaatoi lauantaina HK Zemgalen maalein 6–4 ja otti tärkeät kolme pistettä.

Kiekko-Vantaa lähti hakemaan revanssia lauantaina Zemgalen vieraana. Pelipäivänä kokoonpanosta tippui kippari Roope Elimäki ja laituri Terry And sairastumisten takia sivuun.

Kiekko-Vantaa pelasi kaksi erää hyvää lätkää vieraskaukalossa ja se riitti tänään voittoon.

Avauserässä Lohi iski kolme maalia: Mico Luoto tinttasi viivalta Kiekko-Vantaan 1–0-johtoon, Jaakko Kuusisto viimeisteli hienon hyökkäyksen päätteeksi 1–2-johto-osuman ja Mikael Menna iski suoran hyökkäyksen päätteeksi maalin edestä limpun sisään.

Toisessa erässä Kiekko-Vantaa määräsi ja iski kolme maalia lisää: Juuso Fagerström nautiskeli läpiajosta 1–4, Jaakko Kuusisto sivalsi 1–5 ylivoimalla ja erän lopussa Jaakko Kuusisto kruunasi iltanasa hattutempulla komean sommitelman päätteeksi.

Kolmas erä oli Kiekko-Vantaalta huono. Zemgale paineisti ja Lohi päästi liian halvalla isännät vielä taisteluun mukaan.

Zemgale pääsi kahden maalin päähän, mutta Kiekko-Vantaa kesti loppuun saakka. Kotijoukkueen maaleista vastasivat: Kristaps Rokis, Daniels Andersons, Gustavs Krumins ja Arturs Karasa.

Kiekko-Vantaa nappasi hienot kolme pistettä ja nousi sarjassa kolmanneksi.

– Hyvä päätös reissulle. Vähän jähmetyttiin lopussa, mutta johto riitti. Mukavaa että saatiin kotiin viemiseksi muutakin kuin flunssapotliaita. Kiitos Ruutanoille, että jaksoivat kannustaa meitä äänekkäästi koko viikonlopun ja hienoa, että meillä on tälläinen porukka tukemassa, Kiekko-Vantaan päävalmentaja Jani Manninen kertoi.

Lohipaitojen kausi jatkuu keskiviikkona kotiottelulla Kooveeta vastaan.

Zemgale–Kiekko-Vantaa 4–6 (1–3, 1–3, 2–0)

5.58 0–1 Mico Luoto (Jasper Matilainen, Joonas Rinnetmäki)

6.52 1–1 Kristaps Rokis (Edgars Kazaks)

11.28 1–2 Jaakko Kuusisto (Emil Oksanen, Erkka Seppälä)

17.27 1–3 Mikael Menna (Jasper Matilainen,  Mico Luoto)

21.58 1–4 Juuso Fagerström (Mico Luoto, Samuli Tervo)

29.05 1–5 Jaakko Kuusisto (Jaakko Haarti, Emil Oksanen) YV

35.08 2–5 Daniels Andersons (Kristaps Rokis)

37.17 2–6 Jaakko Kuusisto (Ville Österman, Erkka Seppälä)