RAPORTTI: Jäähyt kostautuivat – Kiekko-Vantaa taipui päätöserässä

28.02.2023

Kiekko-Vantaa koki tiistaina runkosarjan viimeisessä paikallispelissä 2–7-tappion sarjakärki Kiekko-Espoon vieraana.

Kiekko-Vantaa taisteli kaksi erää voitosta, mutta päätöserässä Kiekko-Espoon kaksi ylivoimamaalia katkaisi selkärangan.

Avauserässä Kiekko-Espoo hallitsi kamppailua ja Kiekko-Vantaa oli puolustuskannalla. Avauserässä molemmat esittivät tehokasta ylivoimaa: Kiekko-Espoo meni 0–1-johtoon kultakypärä Atro Leppäsen osumalla. Kiekko-Vantaa tasoitti ylivoimalla erän lopussa komealla osumalla, kun Terry And tarjoili toimistosta ja vantaalaisten pirteimpiin hahmoihin kuulunut Jimi Rönkkönen nasautti limpun sisään.

Toisessa erässä Kiekko-Vantaa pääsi enemmän pelaamaan kiekolla ja myös lohipaidat saivat pitkiä hyökkäyksiä aikaiseksi.

Kiekko-Vantaa siirtyi kamppailussa 2–1-johtoon ylivoimalla ajassa 22.23, kun Tomi Purmola ja Jimi Rönkkönen petasivat näyttävästi ja Jasper Matilainen veivasi laatan reppuun.

Kiekko-Espoo tuli kuitenkin nopeasti tasoihin, kun voimalaituri Niko Kivelä iski maalin edestä pitkän pyörityksen jälkeen 2–2-tasoituksen.

Espoolaisten ylivoima oli myrkkyä läpi illan ja se onnistui myös toisella ylivoimakerrallaan: tähtisentteri Jaakko Heikkisen tarkka one-timer siiveltä painui sisään.

Kiekko-Vantaa tappoi erän lopussa alivoimat ja päätöserään lähdettiin maalin takaa-ajoasemasta. Tolppien välissä Samuli Tervo antoi joukkueelle mahdollisuuden tapella pisteistä.

Päätöserän alku oli pirteä, mutta sitten kaksi jäähyä putkeen ja Kiekko-Espoo rokotti: ensin kahden miehen ylivoimalla konkarihyökkääjä Tommi Huhtala tinttasi siiveltä 4–2 ja Atro Leppänen sivalsi ylivoimalla tilanteeksi jo 5–2.

Siihen katkesi Kiekko-Vantaan selkäranka tänään. Arttu Tuomaala peippaili vielä tilanteeksi 6–2 ja Oskari Lemetyinen ohjasi maalin edestä päätöslukemat 7–2.

Kiekko-Vantaan synkkää iltaa lisäsi kapteeni Roope Elimäen loukkaantuminen avauserässä. Elimäki vietiin ambulanssilla sairaalaan jatkotutkimuksiin.

Kiekko-Vantaan kausi jatkuu lauantaina Tikkurilan Areenalla Heinolan Peliittoja vastaan.

Kiekko-Espoo–Kiekko-Vantaa 7–2 (1–1, 2–1, 4–0)

15.01 1–0 Atro Leppänen (Janne Hämäläinen, Arttu Tuomaala) YV

18.45 1–1 Jimi Rönkkönen (Terry And, Oliver Tuhkanen) YV

22.23 1–2 Jasper Matilainen (Jimi Rönkkönen, Tomi Purmola) YV

24.22 2–2 Niko Kivelä (Anton Ollikainen, Joni Piipponen)

27.16 3–2 Jaakko Heikkinen (Tommi Huhtala, Erno Hopponen) YV

44.17 4–2 Tommi Huhtala (Jaakko Heikkinen, Erno Hopponen) YV2

44.51 5–2 Atro Leppänen (Janne Hämäläinen, Arttu Tuomaala) YV

47.38 6–2 Arttu Tuomaala (Janne Hämäläinen, Joona Tamminen)

50.46 7–2 Oskari Lemetyinen (Rasmus Ruusunen, Oula Kuure)