Kiekko-Vantaa | Mestis

RAPORTTI: Iso tasonnosto avauserän jälkeen toi pisteen jännitysnäytelmässä

15.10.2022

Kiekko-Vantaa raapi pisteen kotikaukalossa suurimpiin suosikkeihin kuulunutta IPK:ta vastaan.

Kiekko-Vantaa ja IPK iskivät yhteen Tikkurilan Areenalla kiihkeässä lauantai-illassa. Ottelusta kehkeytyi melkoinen jännitysnäytelmä.

IPK aloitti terävästi ja Kiekko-Vantaa taas erittäin tahmeasti. Samuli Tervo piti avauserän huippuotteillaan Lohen pelissä mukana.

IPK siirtyi johtoon avauserässä ajassa 6.48, kun Henri Kivioja survoi etutolpalta limpun sisään.

Kiekko-Vantaa selvisi tauolle 0–1-lukemista ja toiseen erään tapahtui sitten iso tasonnosto. Lohi sai pelin rullaamaan ja Kiekko-Vantaa laittoi suurimppin suosikkkeihin kuuluvan IPK:n polvilleen.

Kiekko-Vantaa tuli tasoihin upean sommitelman päätteeksi ajassa 27.48, kun Ville Rautiala tinttasi yläkulmaan Emil Oksasen loistavasta esityöstä ja toisen syötön napsi Oliver Tuhkanen.

Kiekko-Vantaa meni kamppailussa 2–1-johtoon illan ensimmäisellä ylivomalla, kun Tomi Palo kiersi maalin ja ujutti laatan sisään Tomi Purmolan sekä Juuso Fagerströmin syötöistä.

Kolmas erä oli todella tasainen ja molemmilla oli omat hetkensä ja paikkansa. IPK tasoitti ottelun ajassa 42.29, kun puolustaja Oskari Mikkonen viimeisteli vastahyökkäyksestä.

IPK meni 3–2-johtoon erän puolivälissä ylivoimalla, kun kanadalaispuolustaja Alexander Cotton tälläsi laatan sisään. Tosin jäähy minkä Ville Österman sai oli osastoa vitsi.

Kiekko-Vantaa tuli väkisin tasoihin, kun Mikael Menna vapautti Tomi Purmolan läpiajoon ja viimeistely oli upea.

Ratkaisu nähtiin lopulta jatkoajalla, kun IPK:n Ville Sippala sivalsi yläpeltiin ajassa 62.15. Kiekko-Vantaalla oli ennen tätä muutamat loistavat paikat, parasta niistä nokikkain IPK-vahti Eetu Randelinin kanssa päässeellä Mikael Mennalla.

Kiekko-Vantaalle piste ja IPK:lle kaksi, Mestiksen huippukamppailusta.

– Peliin tulo oli sysipaska, ekaan kymppiin ei mitään jakoa. Kokonaisuuteen tyytyväinen ja siihen tason nostoon toiseen erään. Kolmannessa erässä saatiin kunnolla pelistä kiinni ja siinä oli kkyllä useita paikkoja. Tuunasen Janne käytti ekalla erätauolla puheenvuoron, käytiin peliä läpi ja oltiin sitä mieltä, että tämä ei riitä, Kiekko-Vantaan päävalmentaja Jani Manninen kertoi.

Kiekko-Vantaa on sarjassa toisena. Lohen kausi jatkuu torstaina kotiottelulla Forssan Palloseuraa vastaan.

Kiekko-Vantaa–IPK 3–4 JA (0–1, 2–0, 1–2, 0–1)

6.48 0–1 Henri Kivioja (Jiri Parviainen) VT

27.48 1–1 Ville Rautiala (Emil Oksanen, Oliver Tuhkanen)

32.48 2–1 Tomi Palo (Tomi Purmola, Juuso Fagerström) YV

42.29 2–2 Oskari Mikkonen (Kalle Matikainen, Atte Karppinen)

49.56 2–3 Alexander Cotton (Ville Sippala, Veikka Halonen) YV

57.18 3–3 Tomi Purmola (Mikael Menna)

62.15 3–4 Ville Sippala (Veikka Halonen)

Torjunnat:

Samuli Tervo, K-Vantaa 13+10+9+1=33

Eetu Randelin, IPK 3+5+10+4=22

Mestis