RAPORTTI: Heikko esitys kotona – pisteet lähti Kokkolaan

15.02.2023

Kiekko-Vantaa koki keskiviikkona 1–4-tappion Tikkurilan Areenalla Kokkolan Hermekselle.

Kiekko-Vantaa ja Hermes iskivät yhteen keskiviikkona Tikkurilan Areenalla. Kiekko-Vantaa voitti perjantaina joukkueiden kauden kolmannen kohtaamisen Kokkolassa, joten oli tiedossa Hermeksen tulevan kovaa hakemaan revanssia.

Kiekko-Vantaa ei päässyt vaadittavalle tasolle. Hermes oli parempi keskiviikkona ja vei ansaitusti pisteet. Lohen pitää parantaa lauantaille todella paljon.

Kiekko-Vantaan maalissa Samuli Tervo piti joukkuetta torjunnoilla pystyssä ja piti kotijoukkuetta jollain tapaa mukana pelissä.

Avauserä oli tasainen. Hermes siirtyi 0–1-johtoon Eemeli Ylitalon viivalaukauksella. Kiekko-Vantaan parhaat paikat olivat Matias Laaksosella, Jaakko Kuusistolla ja Jami Jokelalla.

Toisessa erässä Hermes oli pelin päällä ja Kiekko-Vantaa sai vain ajoittain pelin rullaamaan. Vieraat iski kaksi maalia: ensin ylivoimalla Jerkko Rämö tinttasi 0–2 ja kultakypärä Aleksi Antti-Roiko lapioi puolestaan maalin edestä irtokiekon sisään tilanteeksi 0–3.

Kiekko-Vantaa pääsi erän lopussa ylivoimalle kahdesti, mutta ei saanut onnistumisia ja sitä kautta kiriä aikaan.

Hermes meni ajassa 54.56 jo 0–4-johtoon Topias Liljamon osumalla maalin edestä.

Kiekko-Vantaa kavensi minuuttia myöhemmin, kun Leevi Kannisto taituroi maalin edestä kiekon sisään.

Lopussa Kiekko-Vantaa haki ilman maalivahtia kavennusta, mutta verkot eivät muutamasta kelpo tilanteesta heilunut.

Kiekko-Vantaan kausi jatkuu lauantaina kotiottelulla Kajaanin Hokkia vastaan.

K-Vantaa–Hermes 1–4 (0–1, 0–2, 1–1)

10.00 0–1 Eemeli Ylitalo (Jonas Peterek, Arttu Heikkilä)

30.52 0–2 Jerkko Rämö (Aapo Ahola, Juha Rautiainen) YV

34.09 0–3 Aleksi Antti-Roiko (Samu Koskenkorva, Topias Liljamo)

54.56 0–4 Topias Liljamo (Eppu Karuvaara, Samu Koskenkorva)

55.52 1–4 Leevi Kannisto (Joonas Rinnetmäki, Matias Laaksonen)