RAPORTTI: Dunkkuun tuli Rovaniemellä

28.01.2023

Kiekko-Vantaa koki lauantaina RoKin vieraana tuplapelien toisessa näytöksessä ruman 1–7-tappion.

Lauantain pelistä ei juuri kerrottavaa ole. Eilen hyvin pelannut Kiekko-Vantaa oli nyt huono ja mestarisuosikki RoKi löi taululle selvät numerot. Joukkuetta koeteltiin jo ennen peliä, kun kaksi pelaajaa tippui rosterista ennen alkuvihellystä ja Jimi Rönkkönen jätti pelin kesken toisessa erässä.

Avauserässä Kiekko-Vantaa joutui tappamaan alivoimaa paljon ja pelasikin sitä vallan mainiosti. Lohipaidoilla oli omat paikkansa, mutta se ei paikoista saanut sisään.

RoKi puolestaan onnistui kahdesti: ensin Santeri Peltola ohjasi ylivoimalla maalinedustaruuhkasta 0–1 ja Jaani Holopainen tinttasi 0–2 maalin edestä jäätyään aivan vapaaksi.

Toinen erä oli Kiekko-Vantaalta sysimusta. RoKi hallitsi ja se teki myös maalit: Jere-Matias Alanen löi maalin edestä pyörityksen päätteeksi 0–3, Arttu Rämö iski kahdella yhtä -vastaan hyökkäyksestä 0–4 ja Miks Tumanovsin laukauksesta päätyyn tullut kimmoke pomppi onnekkaasti sisään.

Kolmas erä oli oikeastaan sitten enää pelailua ja Kiekko-Vantaa tuskaili maalipaikoissa. RoKi teki kolmannessa erässä vielä kaksi maalia, kun Jere-Matias Alanen ja Lauri Heino onnistuivat.

Kiekko-Vantaan 1–6-kavennuksen viimeisteli Olli Maansaaren mainiosta esityöstä takatolpalta Tomi Palo.

Kahdeksantena sarjassa olevan Kiekko-Vantaan kausi jatkuu perjantaina kotiottelulla Joensuun Kiekko-Poikia vastaan.

RoKi–Kiekko-Vantaa 7–1 (2–0, 3–0, 2–1)

9.18 1–0 Santeri Peltola (Miks Tumanovs) YV

15.36 2–0 Jaani Holopainen (Valtteri Suni, Aleksi Kenttämaa)

28.05 3–0 Jere-Matias Alanen (Saku Kivinen, Arttu Rämö)

34.54 4–0 Arttu Rämö (Miika Tiihonen, Tom Grönblom)

35.38 5–0 Miks Tumanovs (Aleksi Kenttämaa, Saku Kivinen)

46.31 6–0 Jere-Matias Alanen (Arttu Rämö, Miika Tiihonen)

58.38 6–1 Tomi Palo (Olli Maansaari)

59.21 7–1 Lauri Heino (Antti Järvelä, Santeri Peltola)