Kiekko-Vantaa | Mestis

Perjantaina pelataan Myyrmäessä

18.08.2022

Kiekko-Vantaa kohtaa perjantaina Myyrmäen jäähallissa Heinolan Peliitat.

Kiekko-Vantaa ja Peliitat iskevät yhteen perjantaina toista kertaa tällä viikolla. Keskiviikkona Peliitat otti Heinolassa 2–0-voiton Joona Lehtisen ja Alexander Yakimenkon ylivoimamaaleilla. Kiekko-Vantaa hallitsi kamppailua, mutta kaatui tehottomuuteen. Perjantaina Lohella onkin kotiyleisön edessä revanssin paikka.

– Meillä on revanssin paikka, mutta tärkeintä on edetä harjoittelun ja pelin suhteen suunnitelmien mukaan. Keskiviikko Heinolassa osoitti, että olemme oikealla tiellä ja niitä harjoiteltuja asioita näkyi pelissä paljon. Maalintekoon haluamme tehokkuutta lisää, sillä Heinolassa siirreltiin liikaa vielä, kun oli paikka rankaista, Kiekko-Vantaan päävalmentaja Jani Manninen kertoo.

Kiekko-Vantaa voitti harjoituskauden ensimmäisen ottelun viime viikon perjantaina Suomi-sarjajoukkue Porvoon Huntersia vastaan 5–1-lukemin.

VASTUSTAJA TUTUKSI

Peliitat lähtee tähänkin kauteen hienosta pelaajaurastaan tunnetun Hannes Hyvösen komennossa. Peliitat on tunnettu kovasti töitä tekevänä joukkueena, joka puree kyllä nilkasta jos siihen antaa mahdollisuuden. Sen oloinen on myös tämän kauden Peliitat.

Peliitat menetti viime kauden suurimmat tähtensä Juuso Heikkilän, Leo Ringin ja Sergey Popovin. Runko on säilynyt joten kuten, mutta vaihtuvuus on kuitenkin melko suuri. Uusia mielenkiintoisia nimiä ovat muun muassa Kiekko-Espoosta saapuneet Jesse Pesonen sekä Niko Somppi, FPS:aa viime kaudella edustanut Leevi Kannisto ja Kiekko-Vantaan junioreistakin tuttu liettualaissentteri Martynas Grinius. Avainpelaajia ovat myös puolustaja nimekkäimmät jatkajat Juuso Arola ja hyökkääjä Markus Lahtinen.

Ennen keskiviikon Kiekko-Vantaa ottelua Peliitat pelasi kahdesti Jesse Wellingin luotsaamaa Pelicansin U20 -joukkuetta vastaan ja voitti molemmat kamppailut.

Peliitat jäi viime kaudella pudotuspelien ulkopuolelle, mutta selvitti sarjapaikkansa karsintojen kautta.

Kiekko-Vantaa–Peliitat perjantaina klo 18.30 Myyrmäen jäähallissa. Kiekko tippuu jäähän klo 18.30 ja ovet aukeavat klo 17.30. Kahvio palvelee ottelun ajan. EVU:n ja Kiekko-Vantaan juniorit pelipaita päällä ilmaiseksi sisään.

Seuraa heitä:

#25 Roope Elimäki, Kiekko-Vantaa

Tyylikäs sentteri pelaa toista kauttaan lohipaidassa. Taitava kiekon kanssa ja pelaa tunnollisesti kahteen suuntaan.

#3 Juuso Arola, Peliitat

Teki viime kaudella läpimurron Mestiksessä. Tehokas kiekollinen puolustaja. Valittiin joukkueensa kapteeniksi.

Kiekko-Vantaan sisäinen pistepörssi harjoitusotteluissa:

1) Atso Lehtinen 0+3=3

2) Juuso Fagerström 1+1=2

3) Matias Laaksonen 1+1=2

4) Tomi Palo 0+2=2

5) Tomi Purmola 1+0=1

Peliittojen sisäinen pistepörssi harjoitusotteluissa:

1) Niklas Virtanen 2+1=3

2) Alexander Yakimenko 2+0=2

3) Juuso Arola 0+2=2

4) Taneli Lappalainen 1+0=1

5) Joona Lehtinen 1+0=1

Mestis