Kiekko-Vantaa | Mestis

Myyrmäen omat pojat upottivat Peliitat

19.08.2022

Kuvat: Juha Alamäki

Kiekko-Vantaa nappasi komean 4–0-voiton Peliitoista perjantaina Myyrmäessä pelatussa harjoitusottelussa.

Kiekko-Vantaa lähti hakemaan revanssia Peliitoista ja onnistui siinä. Jo keskiviikkona Lohi hallitsi selvästi, mutta maalinteko oli tervanjuontia. Nyt Lohi onnistui jo tehokkaammin paikoista, vaikka edelleen huipputontteja jäi myös käyttämättä. Kiekko-Vantaa marssi EVU:n junioreiden kovan kannustuksen siivittämänä 4–0-voittoon.

– Kokonaisuudessaan hyvä esitys, vaikka parannettavaakin tietysti on. Avauserä oli hyvä, hallittiin kiekolla ja käännettiin peliä nopeasti. Toisessa erässä ja kolmannessa erässä tuli huonompia jaksoja. Paikkoja oli tehdä enemmän maaleja, mutta maaliraudat olivat tiellä. Näistä kahdesta Peliitat -pelistä jäi hyvä maku ja oikealla tiellä ollaan, Kiekko-Vantaan päävalmentaja Jani Manninen kertoi.

Kiekko-Vantaa pelasi hyvän ensimmäisen erän ja takoi kaksi ylivoimamaalia. Ensin Myyrmäen oma poika Oliver Tuhkanen tykitti limpun sisään ja seuraavalla ylivoimakerralla EVU-kasvatti Juuso Fagerström ohjasi hienon sommitelman päätteeksi limpun sisään maalin edestä.

Toisessa erässä Kiekko-Vantaalla oli omat paikkana ja pari tolppaa, mutta lisämaaleja ei nähty. Lohi päästi Peliitat peliin mukaan ja vierailla oli omat saumansa, mutta Mikko Holopainen Kiekko-Vantaan tolppien välissä oli erinomainen.

Kolmannen erän alussa Lohi ei ollut parhaimmillaan, mutta paransi erän edetessä ja oli tasakentällisin hallitsevampi. Hienon ottelun pelannut Mikael Menna räppäsi viisi minuuttia ennen loppua ratkaisevan 3–0-osuman. Mennan johtama ketju oli todellakin pelipäällä.

Kiekko-Vantaa iski myös viimeisellä yv-mahdollisuudellaan maalin, kun Matias Laaksonen naulasi maalin edestä irtokiekon sisään. Taiturimainen hyökkääjä on niin ikään Myyrmäessä varttunut.

Kiekko-Vantaa pelaa seuraavan harjoitusottelun keskiviikkona Mänttä-Vilppulassa KeuPa HT:n vieraana.

Kiekko-Vantaa–Peliitat 4–0 (2–0, 0–0, 2–0)

7.47 1–0 Oliver Tuhkanen (Juuso Fagerström, Tomi Palo) YV

15.42 2–0 Juuso Fagerström (Kristjan Kombe, Erkka Seppälä) YV

54.55 3–0 Mikael Menna (Joonas Rinnetmäki, Jami Jokela)

58.31 4–0 Matias Laaksonen (Roope Elimäki, Mikael Menna) YV

Torjunnat:

Mikko Holopainen, K-Vantaa 6+6+5=17

Riku Räihä, Peliitat 12+10+9=31

Mestis