Kiekko-Vantaa | Mestis

Maestro Erkka Seppälä viikoksi lainalle HPK:hon – Niclas Tenhovuori vaihdossa Vantaalle

15.10.2022

Kiekko-Vantaan paras pistemies Erkka Seppälä vahvistaa HPK:ta neljässä Liiga-ottelussa.

Juonikas ja taitava pelintekijä Erkka Seppälä on aloittanut kauden upeasti lohinutussa. Kiekko-Vantaan paras pistemies on tehtaillut kahdeksassa ottelussa tehot 2+9=11. Maestro on Mestiksen pistepörssissä viidentenä.

HPK kysyi perjantaina Kiekko-Vantaalta Seppälää lainalle viikoksi. Seura ei halunnut olla tiellä, vaan antaa Seppälälle mahdollisuuden vahvistaa kasvattajaseuraansa ja saada näyttää osaamistaan Liigassa. Se on myös osoitus siitä, että Kiekko-Vantaassa on tehty asioita oikein, kun Liigasta pyydetään meidän pelaajaa lainalle.

HPK kohtaa tänään kotonaan KooKoon, ensi viikolla keskiviikkona vieraissa TPS:n ja loppuviikosta kahdesti kotonaan Kärpät. Seppälä missaa kolme Kiekko-Vantaan ottelua.

– Erittäin hieno mahdollisuus "Sepille" päästä kokeilemaan liigavauhtia kesken kauden. Sitä varten me täällä ollaan, että pelaajat menevät eteenpäin. Kun tämä mahdollisuus Erkalle tuli mennä viikoksi Kerhoon, niin emme halunneet olla tiellä, vaan ollaan iloisia, että saa näyttöpaikan, Kiekko-Vantaan päävalmentaja Jani Manninen kertoo. 

Kiekko-Vantaa saa HPK:sta viikoksi lainalle Niclas Tenhovuoren. Raamikas rightin laituri on pelannut tällä kaudella kaksi U20 SM-sarjan ottelua ja kärsinyt myös muutamasta loukkaantumisesta. Liigassa vastuuta lupaavalle hyökkääjälle ei ole vielä tullut muuta kuin harjoituskaudella. Tenhovuori omaa erinomaisen laukauksen ja hyvät hyökkäyspään taidot. Viime kaudella Tenhovuori iski lohinutussa 38 ottelussa tehot 9+12=21.

– Hieno homma, että saatiin "Tepi" meille lainalle, kun kapealla rosterilla tässä on menty. "Tepi" on tuttu pelaaja ja hieno persoona, joka tuo kentälle röyhkeyttä, luisteluvoimaa, suoraviivaisuutta ja yhden ulottuvuuden ylivoimalle, Manninen sanoo. 

Tenhovuori nähdään lohinutussa heti tänään kotiottelussa IPK:ta vastaan.

Mestis