Kiekko-Vantaa | Mestis

Latvian mestari HK Zemgale pelaa ensi kaudella Mestistä – näin pelataan kaudella 2022–23

12.08.2022

Mestiksen pelaamistapa kaudella 2022-2023

Runkosarjassa pelataan 14 joukkueen nelinkertainen sarja (52 ottelua).

HK Zemgale osallistuu pudotuspeleihin, jos sarjasijoitus sitä edellyttää, mutta ei osallistu karsintoihin. HK Zemgale pelaa mahdolliset pudotuspelit Suomessa vastustajan kotikentällä.

Mestiksen pudotuspeleihin pääsee kymmenen joukkuetta, sarjan kaksi viimeistä suomalaista joukkuetta osallistuu karsintaan.
Runkosarjan kuusi parasta suoraan puolivälieriin. Sijoille 7.-10. sijoittuneet pelaavat villi kortti -kierroksen otteluparein 7.-10. ja 8.-9. paras kolmesta -järjestelmällä (kaksi voittoa). Otteluparien voittajat puolivälieriin, paremmin runkosarjassa sijoittunut sijalle 7. ja huonommin runkosarjassa sijoittunut sijalle 8. Mestiksen puolivälieriin pääsee täten kaikkiaan 8 joukkuetta.

Puolivälierät pelataan otteluparein 1.-8., 2.-7., 3.-6. ja 4.-5. Ottelut aloitetaan runkosarjassa paremmin sijoittuneen kotikentällä ja jatkoon pääsyyn tarvitaan neljä voittoa (pelataan paras seitsemästä -järjestelmällä). Voittajat jatkavat välieriin.

Välierät aloitetaan runkosarjassa paremmin sijoittuneen kotikentällä. Jatkoon päässeistä runkosarjassa parhaiten sijoittunut kohtaa runkosarjassa heikoimmin sijoittuneen ja toiseksi paras kohtaa toiseksi heikoimman. Neljä voittoa (pelataan paras seitsemästä -järjestelmällä) välierissäsaavuttaneet joukkueet selviävät loppuotteluihin. Välierien hävinneet joukkueet pelaavatrunkosarjassa paremmin sijoittuneen kotikentällä yhden ottelun, jonka voittaja voittaapronssia. Mestiksen loppuottelut aloitetaan runkosarjassa paremmin sijoittuneen kotikentällä. Mestiksen mestaruuteen vaaditaan neljä voittoa (pelataan paras seitsemästä–järjestelmällä).

Mestiskarsinta

Ensimmäinen kierros pelataan otteluparein: Mestiksen viimeinen suomalainen joukkue – Suomi-sarjan ensimmäinen ja Mestiksen toiseksi viimeinen joukkue – Suomi-sarjan toinen, paras viidestä menetelmällä (3 voittoa). Otteluparien voittajat kohtaavat Mestiksen karsinnan toisessa vaiheessa paras seitsemästä menetelmällä (4 voittoa). Ottelusarjan voittaja saa paikan Mestikseen kaudelle 23-24.

Sarjapaikka kaudeksi 23–24 vaatii Mestiksen lisenssiehtojen täyttämisen kaikkien seurojen osalta.

Mestiksen otteluohjelman kaudelle 22-23 löydät TÄÄLTÄ.

Zemgale Mestikseen

 

Jääkiekon Latvian hallitseva mestari HK Zemgale pelaa alkavalla kaudella Mestistä. Mestis käy keskusteluja myös muiden ulkomaisten seurojen kanssa mahdollisesta sarjaan osallistumisesta tulevina kausina.

"Mestiksessä pelataan Suomen viihdyttävintä lätkää. On erittäin hienoa saada HK Zemgale mukaan Mestikseen tuomaan yhä lisää viihdyttävyyttä, kansainvälisyyttä ja huomioarvoa koko sarjalle." Mestiksen operatiivinen johtaja Olli Aro sanoo.

Mestis-yhteisön tavoitteena on rakentaa Mestiksestä Suomeen toinen jääkiekon ammattilaissarja, joka pystyy tarjoamaan seuroille vahvat ja vakaat kaupalliset toimintaedellytykset ja siten myös pelaajille taloudelliset mahdollisuudet keskittyä jääkiekkoon ammattina. Mestis on jo pitkään pohtinut keinoja kasvattaa markkinansa kokoa ja kansainvälistyminen on yksi keinoista matkalla kohti ammattilaissarjaa.

Halu sarjan kehittämiseen ja päätös laajentumisesta Suomen rajojen ulkopuolelle on peräisin Mestis-seuroilta. Markkina-aluetta laajentamalla Mestis tavoittaa esimerkiksi aiempaa suurempia yleisömääriä ja uusia yhteistyökumppaneita.

"Mestiksen rooli osana suomalaista kiekkoyhteisöä on olla pelaajien kasvattaja ja suomalaisen kiekkoilun uudistusmielinen ja rohkea kehittäjä. Vaikka olemmekin tällä hetkelläse menestyvin kiekkomaa, suomalainen kiekkoilu ei kehity suljettujen ovien takana. Mestis haluaa rohkeasti kokeillen luoda uutta ja uudistaa jääkiekkoa. Päätöksessä kansainvälisemmästä ja avoimemmasta Mestiksestä on halu ja tarve kehittää niin Mestistä-sarjana, Mestis-seuroja, pelaajia kuin koko lajia." Olli Aro jatkaa.

HK Zemgale on vuonna 2002 perustettu jääkiekkoseura. Latvian pääsarjassa joukkue on pelannut 17 kautta ollen sen hallitseva mestari. Joukkue pelaa ottelunsa 1 500 henkeävetävässä kotihallissaan 43 kilometrin päässä Latvian pääkaupunki Riikasta. Luvassa onkin paitsi viihdyttäviä jääkiekko-otteluita, myös elämyksellisiä vieraspelimatkoja seurojen kannattajille.

Mestiksen kauden 2022-2023 otteluohjelman löydät klikkaamalla TÄSTÄ.

C More esittää myös tulevalla kaudella kaikki Suomessa pelattavat Mestis-pelit. Zemgalen kotipelien lähetysmahdollisuudet ovat parhaillaan selvityksessä.

Mestis