Kiekko-Vantaa | Mestis

Kiekko-Vantaa taipui jatkoajalla Mäntässä

24.08.2022

Kuva: Juha Alamäki

Kiekko-Vantaa koki keskiviikkona Mäntässä pelatussa harjoitusottelussa 4–5-jatkoaikatappion KeuPa HT:n vieraana.

Kiekko-Vantaa ja KeuPa HT iskivät yhteen keskiviikkona Mäntässä. Kiekko-Vantaa johti kolmannessa erässä kahdella maalilla, mutta taipui lopulta jatkoajan jälkeen.

Pelin vaatimustaso oli aivan eri tasolla kuin viime viikolla. KeuPa tuli todella lujaa alkuun, mutta Kiekko-Vantaa paransi pelin edetessä ja pelasi parhaimmillaan näyttävää hyökkäyspeliä.

– Peli oli temmoltaan erilainen kuin viime viikolla. Olimme valmiita pelaamaan, mutta KeuPa yllätti meidät housut nilkoissa kovalla paineella. Päästiin peliin mukaan ja ymmärrettiin mitä jääkiekon pelaaminen tänään vaatii. Hyökkäysalueella olimme hyviä, mutta puolustuspelaamisen jänteeseen ei voi olla tyytyväinen. Heikoilla hetkillä puolustuspelaaminen ei saa vuotaa. Maalin edustalla oli heikompi jengi ja siellä meidän täytyy olla kovempia jatkossa. Kehitettävää on, mutta paljon oli hyvääkin, Kiekko-Vantaan päävalmentaja Jani Manninen kertoi.

KeuPa aloitti väkevästi, mutta Kiekko-Vantaa takoi taululle 2–0-lukemat. Ensin Tomi Purmola naulasi Roope Elimäen syöstä 1–0-osuman ja sitten Kristjan Kombe herkutteli kahden miehen ylivoimalla komean sommitelman päätteeksi vantaalaiset kahden maalin karkumatkalle.

KeuPa kavensi kamppailun erän lopulla Konsta Jääskeläisen osumalla.

Toisessa erässä Kiekko-Vantaa oli pelin päällä ja paransi peliään avauserästä. Erän alussa Tomi Palo tinttasi hienon ylivoimaosuman maestro Erkka Seppälän ja Kristjan Komben syötöistä.

Toinen erä oli rikkonainen ja molemmat joukkueet saivat jauhaa ylivoimaa. KeuPa HT tuli erän puolivälissä maalin päähän Niko Kivelän ylivoimaosumalla.

Kolmas erä käynnistyi Kiekko-Vantaan kannalta parhaalla mahdollisella tavalla, kun Juuso Fagerströmin laukaus yllätti KeuPa-vahti Leevi Nikkisen.

KeuPa tuli kuitenkin tasoihin tekemällä neljään minuuttiin kaksi maalia. Ensin Mathias Hänninen iski kiekon hyvän pelin torjuneen Samuli Tervon räpylän alta sisään ja JYP-laina Mikko Perttu laukoi ylivoimalla Kiekko-Vantaan puolustajan mailan kautta kiekon yläpeltiin.

Kolmannen erän lopulla molemmilla oli omat paikkansa, mutta ratkaisua ei nähty. Mentiin jatkoajalle ja siellä ottelun ratkoi KeuPalle ylivoimalla Leo Ring.

Kiekko-Vantaan pelit jatkuvat ensi viikolla Suomen Cupissa. Otteluohjelma cup-peleihin julkaistaan sunnuntaina.

KeuPa HT–Kiekko-Vantaa 5–4 JA (1–2, 1–1, 1–2, 1–0)

7.58 0–1 Tomi Purmola (Roope Elimäki, Atso Lehtinen)

13.54 0–2 Kristjan Kombe (Erkka Seppälä, Roope Elimäki) YV2

16.11 1–2 Konsta Jääskeläinen (Veeti Vuorio, Tomi Niku)

22.29 1–3 Tomi Palo (Kristjan Kombe, Erkka Seppälä) YV

28.58 2–3 Niko Kivelä (Juuso Heikkilä, Eetu Mäki) YV

43.13 2–4 Juuso Fagerström (Olli Maansaari, Oliver Tuhkanen)

48.00 3–4 Mathias Hänninen (Jere Kuivisto, Santeri Koskela)

51.45 4–4 Mikko Perttu (Miiro Linjala, Juuso Ketola) YV

60.34 5–4 Leo Ring (Juuso Heikkilä, Mikko Perttu) YV

Torjunnat:

Leevi Nikkinen, KeuPa HT 8+15+7+3=33

Samuli Tervo, K-Vantaa 14+10+14+2=40

Mestis