Kiekko-Vantaa | Mestis

Kiekko-Vantaa joulutauolle kolmannelta sijalta – ”Olemme tavoitteessa, mutta tekemistä riittää”

21.12.2022

Kiekko-Vantaa lähti joulutauolle komeasti kolmannelta sijalta, mutta pelin on kehityttävä edelleen.  

Kiekko-Vantaa on pelannut hienon alkukauden Mestiksessä. Lohipaidat ovat joulutauolle lähdettäessä kolmantena ja saalistanut 27 ottelusta 46 pistettä. Paras startti kauteen siis pitkään aikaan seuralle. Töitä on tehty ja töitä on paljon edessä. On aika tarkastella päävalmentaja Jani Mannisen kanssa joulutauolla miten ensimmäinen puolisko kaudesta on mennyt.

– Olemme tavoitteessa, mutta tekemistä riittää. Varmaan kun kokonaisuutena miettii pistekeskiarvoa ja saavutettuja pisteitä, niin numeroihin voi olla tyytyväinen. Ihan vahva alku tuloksellisesti, Kiekko-Vantaan päävalmentaja Jani Manninen niputtaa.

Joukkue on pystynyt löytämään erilaisia keinoja voittaa. Aina ei ole saatu edes täyttä kokoonpanoa jalkeille loukkaantumisten tai pitkään piinanneen flunssa-aallon takia.

Pelin kanssa töitä kuitenkin riittää, sillä otteet ovat ailahdelleet liikaa. Parhaimmillaan Kiekko-Vantaa on pelannut loistavaa lätkää – raikasta sekä tehokasta hyökkäyspeliä ja puolustanut laadukkaasti.

– On totta, että peli on ailahdellut liikaa. Tulee ylä- ja alamäkiä ja ne tietysti kuuluvat urheiluun. Mutta siinä on meille iso kehityksen kohde löytää tasaisuus otteisiin. Saada hyvän ja huonon ottelun tai yksittäisen erän ero mahdollisimman pieneksi, Manninen sanoo.

– Se on selvää, että pelin pitää kehittyä. Pelin kanssa ollaan oikeilla raiteilla. Joulukuun aikana teimme pelitapaan tarkennuksia ja pieniä viilauksia, mitkä ovat mielestäni tuottaneet tulosta, Manninen jatkaa.

Onnistumisia on tullut laajalla rintamalla alkukaudesta ja moni pelaaja on ottanut steppejä eteenpäin. Jatkossakin ratkaisurintamalta tarvitaan onnistumisia laajalla rintamalla.

Kiekko-Vantaan paras pistemies on Jaakko Kuusisto, joka on takonut 24 ottelussa tehot 14+12=26. Viiden parhaan pistemiehen joukossa ovat myös Tomi Purmola (12+14=26), HPK:sta näyttöpaikan lainasopimuksella saanut Erkka Seppälä (4+21=25), Emil Oksanen (13+12=25) ja kapteeni Roope Elimäki (4+10=14).

Kiekko-Vantaa ei kuulunut sarjan suurimpiin suosikkeihin ennen kauden alkua. Vain me uskomme tähän ja toivottavasti sinäkin, joka tätä luet. Tervetuloa kyytiin! Lohi haluaa menestyä joukkueena ja kaikki kivet käännetään.

– Haluamme menestyä joukkueena ja viedä pelaajia eteenpäin. Arjen laatu määrittää missä olemme keväällä. Arki ratkaisee, niin se vain on. Sen arjen pitää olla sisällöllisesti oikeanlaista ja laatu arjessa tietyllä tasolla, että pystymme pelaamaan voitosta ja haastamaan kärkijoukkueita, Manninen sanoo.

Kiekko-Vantaan kausi jatkuu joulutauon jälkeen keskiviikkona 28. joulukuuta vuoden viimeisellä kotiottelulla Kiekko-Espoota vastaan. Hanki liput kuumaan paikalliskamppailuun TÄÄLTÄ.

Mestis