Kiekko-Vantaa | Mestis

Jaakko Haarti Kiekko-Vantaan puolustukseen

16.08.2022

Taitavan kiekollisen puolustajan Jaakko Haartin otteista saadaan nauttia ensi kaudella Vantaalla.

Kiekko-Vantaan puolustukseen saadaan kovan luokan vahvistus, kun Jaakko Haarti liittyy joukkueeseen kauden 2022–23 kattavalla sopimuksella.

Päävalmentaja Jani Manninen on mielissään, että Kiekko-Vantaan haaviin tarttui Liiga-tason puolustaja.

– Olemme etsineet kärkipuolustajaa ja nyt saatiin kyllä todella kova sellainen. Saadaan Haartin myötä aimoannos kiekollista osaamista lisää alakertaan. Jaakko on luistelutaitava ja laadukas kiekollinen puolustaja, joka pystyy myös puolustamaan jämäkästi. Hänellä on hyvä laukaus ja rightin kätisyys tuo meille pelimerkkejä ylivoimaan ja pakkipareihin. Jaakko on urheilullinen kaveri ja haluaa tosissaan urallaan eteenpäin. Olemme todella tyytyväisiä, että Jaakko saatiin Loheen.

Oikealta laukova Haarti halusi tulla ottamaan stepin kohti takaisin Liiga-kaukaloita Vantaalle, jossa odottaa iso rooli pakistossa.

– Tosi siisti päästä lohipaitaan. Kun tämä mahdollisuus tuli eteen, niin aika nopeasti päätin, että tänne tullaan. Haluan tehdä maaleja, pelata solidia peliä ja näyttää, että olen kärkipakki tässä sarjassa, Jaakko Haarti sanoo.

Haarti, 23, pelasi viime kaudella Liigassa Jukureiden ja SaiPan riveissä. Kausi alkoi Mikkelissä Olli Jokisen alaisuudessa, jossa hyvin liikkuva puolustaja sai pelata lopulta vain kaksi peliä vammojen vuoksi. Haarti kävi hakemassa pelituntumaa välillä Mestiksessä SaPKon ja IPK:n pelipaidassa. Loppukauden Haarti pelasi Liigaa SaiPassa.

Espoolaislähtöinen Haarti on pelannut Liigassa 42 ottelua Jukureissa ja SaiPassa. Haarti on voittanut urallaan U16 Suomen mestaruuden keväällä 2015 ja U18-ikäluokassa kaksi SM-hopeaa. Kaudella 2018–19 hänet valittiin U20 SM-sarjan parhaaksi puolustajaksi, ykköstähdistöön ja oli johdattamassa Bluesia SM-hopealle. Kovaa jälkeä junioreissa ikäluokasta toiseen tehnyt puolustaja on pelannut seitsemän nuorten maaottelua.

Haarti liittyi joukkueeseen pari viikkoa sitten ja pelaa ensimmäisen kerran huomenna Heinolassa. Haarti pelaa Kiekko-Vantaassa numerolla 8. 

Mestis