Kiekko-Vantaa | Mestis

Harjoitusottelut jatkuvat keskiviikkona Heinolassa

16.08.2022

Kiekko-Vantaa matkustaa keskiviikkona Heinolaan, jossa se kohtaa harjoitusottelussa Peliitat.

Kiekko-Vantaa aloitti harjoituskauden viime perjantaina 5–1-voitolla Suomi-sarjajoukkue Porvoon Huntersista. Lohen maaleista vastasivat Samu Kaasinen, Tomi Purmola, Matias Laaksonen, Olli Maansaari ja Juuso Fagerström. Esitys oli työmoraaliltaan erinomainen ja työnteon pitääkin olla joukkueen dna:ssa joka ikinen ilta.

Kiekko-Vantaa kohtaa tällä viikolla kahdesti Peliitat – keskiviikkona väännetään Heinolassa ja perjantaina Myyrmäessä.

– Mukava viikko edessä, kun pelataan kaksi peliä ja päästään treenaamaan vähän sarjarytmiä. Pelin vaatimus ja vauhti kovenee paljon verrattuna viime perjantaihin. Me lähdemme työstämään harjoiteltuja asioita ja menemme suunnitelman mukaan, emmekä höntyile, Kiekko-Vantaan päävalmentaja Jani Manninen kertoo.

Vastustaja tutuksi

Peliitat lähtee tähänkin kauteen hienosta pelaajaurastaan tunnetun Hannes Hyvösen komennossa. Peliitat on tunnettu kovasti töitä tekevänä joukkueena, joka puree kyllä nilkasta jos siihen antaa mahdollisuuden. Sen oloinen on myös tämän kauden Peliitat.

Peliitat menetti viime kauden suurimmat tähtensä Juuso Heikkilän, Leo Ringin ja Sergey Popovin. Runko on säilynyt joten kuten, mutta vaihtuvuus on kuitenkin melko suuri. Uusia mielenkiintoisia nimiä ovat muun muassa Kiekko-Espoosta saapuneet Jesse Pesonen sekä Niko Somppi, FPS:aa viime kaudella edustanut Leevi Kannisto ja Kiekko-Vantaan junioreistakin tuttu liettualaissentteri Martynas Grinius. Avainpelaajia ovat myös puolustaja nimekkäimmät jatkajat Juuso Arola ja hyökkääjä Markus Lahtinen.

Peliitat jäi viime kaudella pudotuspelien ulkopuolelle, mutta selvitti sarjapaikkansa karsintojen kautta.

Peliitat–Kiekko-Vantaa keskiviikkona klo 18.30 Heinolan jäähallissa. Ottelun näet myös Leijonat TV:stä. 

Seuraa heitä:

#18 Jasper Matilainen, K-Vantaa

Liukasliikkeinen hyökkääjä väläytteli taitojaan jo perjantaina. Viime kaudella loisti Pelicansin U20-joukkueessa ja pelasi uran ensimmäiset Mestis-ottelut nimenomaan Peliitoissa.

#20 Markus Lahtinen, Peliitat

Peliittojen kokenutta kaartia ja tärkeä hahmo. Kärsinyt viime vuodet vammoista. Muistetaan myös lohinutusta, jossa pelasi ensimmäisen Mestis-kautensa.

Kiekko-Vantaan harjoituskauden pistepörssi:

1) Atso Lehtinen 0+3=3

2) Juuso Fagerström 1+1=2

3) Matias Laaksonen 1+1≈2

4) Tomi Palo 0+2=2

5) Samu Kaasinen 1+0=1

Peliittojen harjoituskauden pistepörssi:

1) Niklas Virtanen 2+0=2

2) Taneli Lappalainen 1+0=1

3) Alexander Yakimenko 1+0=1

4) Juuso Arola 0+1=1

5) Elias Lampi 0+1=1

Mestis