Kiekko-Vantaa | Mestis

ENNAKKO: Vuoden viimeisessä kotimatsissa taistellaan pääkaupunkiseudun herruudesta

27.12.2022

Vuoden viimeisessä kotiottelussa vastassa on sarjakärki Kiekko-Espoo. Luvassa on siis tunteita ja tuoksuja.

Kiekko-Vantaa pelaa tällä viikolla back to back -ottelut Kiekko-Espoota vastaan. Keskiviikkona pelataan Tikkurilassa ja torstaina Espoossa.

– Hyvillä mielin palattiin sorvin ääreen joulun pyhien jälkeen. Mukavat back to back -pelit Espoota vastaan. Haaste on kovin mahdollinen ja jokainen tietää, että mikään muu kuin maksimisuoritus meiltä ei riitä, Kiekko-Vantaan päävalmentaja Jani Manninen kertoo. 

Kiekko-Vantaa on sarjassa kolmantena ja saalistanut 27 ottelusta 46 pistettä. Sijat 3–6 ovat kuuden pisteen sisällä toisistaan.

Kiekko-Vantaa lähti joulutauolle kolmen ottelun mittaisessa voittoputkessa. Se kaatoi ennen taukoa Hokin, TUTO:n ja Joensuun Kiekko-Pojat.

Lohipaitojen paras pistemies on Jaakko Kuusisto, joka mätti ennen taukoa hattutempun Kiekko-Poikien verkkoon. Kuusisto on tehtaillut 24 ottelussa tehot 14+12=26. Viiden parhaan pistemiehen joukkoon mahtuvat sisäisessä pistepörssissä myös Tomi Purmola, Emil Oksanen, Erkka Seppälä ja Tomi Palo.

Kiekko-Vantaan paidassa nähdään keskiviikkona uusi kasvo, kun HPK:n hyökkääjälupaus Jimi Rönkkönen saapui lohipaitaan toistaiseksi voimassa olevalla lainasopparilla. Rönkkönen on taitava ja juonikas pelintekijä. Keskushyökkääjälle tuli tarve, kun hienoa kautta pelannut Erkka Seppälä sai näyttöpaikan Liigasta.

Vastustaja tutuksi

Kiekko-Espoo on sarjan kärkijoukkue ja pelannut vahvasti läpi kauden. Tomas Westerlundin luotsaama tähtisikermä on saalistanut 26 ottelusta 63 pistettä.

Miljoonamiehistöksikin kutsuttu Kiekko-Espoo on voittanut kahdeksasta edellisestä ottelusta seitsemän. Ennen joulutaukoa se kuitenkin jäi ensimmäistä kertaa tällä kaudella kotonaan kokonaan ilman pisteitä, kun Joensuun Kiekko-Pojat haki 1–4-vierasvoiton.

Liigaan tähtäävällä Kiekko-Espoolla on tälläkin kaudella kasassa nimekäs joukkue. Suurimpia tähtiä ovat kultakypärä Tommi Huhtala, Jaakko Heikkinen, Arttu Tuomaala, Janne Hämäläinen, Olli Iisakka, Kiekko-Vantaan viime kauden kippari Joni Piipponen sekä pakiston Aleksi Matinmikko sekä Atro Leppänen.

Joukkueet ovat kohdanneet tällä kaudella kolmesti: Suomen Cupissa joukkueet pelasivat Espoossa 3–3-tasapelin, mutta Tikkurilassa koko cupin mestaruuden lopulta voittanut Kiekko-Espoo voitti 1–4. Marraskuussa kauden ensimmäisen paikallispelin Kiekko-Espoo voitti Tikkurilassa 1–4. Nyt on siis revanssin paikka.

Kiekko-Vantaa–Kiekko-Espoo keskiviikkona 28.joulukuuta klo 18.30 Tikkurilan Areenalla. Hankki liput kuumaan paikalliskamppailuun TÄSTÄ.

Seuraa heitä:

#23 Jimi Rönkkönen, K-Vantaa

– Taitava ja juonikas pelintekijä pelaa ensimmäisen ottelunsa lohinutussa. Tehnyt junioreissa kovaa jälkeä. Tyylikäs peluri.

#21 Aleksi Matinmikko, K-Espoo

– Sarjan parhaita pakkeja. Liikkuu hyvin ja tukee mielellään hyökkäyksiä. Pelaa isoja minuutteja illasta toiseen.

Kiekko-Vantaan sisäinen pistepörssi:

1) Jaakko Kuusisto 14+12=26

2) Tomi Purmola 12+14=26

3) Emil Oksanen 13+12=25

4) Erkka Seppälä 4+21=25

5) Tomi Palo 7+7=14

Kiekko-Espoon sisäinen pistepörssi:

1) Tommi Huhtala 11+20=31

2) Atro Leppänen 10+18=28

3) Aleksi Matinmikko 5+23=28

4) Janne Hämäläinen 10+17=27

5) Joni Piipponen 11+13=24

Tiesitkö?

– Kiekko-Vantaan Leevi Kannisto pelaa 100. Mestiksen runkosarjaottelunsa.

– Kiekko-Vantaan Tomi Purmola on neljän ottelun mittaisessa pisteputkessa. Neljään edelliseen otteluun Purmola on tehtaillut tehot 2+7.

– Kiekko-Vantaan Jaakko Kuusisto on Mestiksen pistepörssissä kymmenentenä ja maalipörssissä toisena.

Mestis