Kiekko-Vantaa | Mestis

ENNAKKO: Viikonloppuna taistellaan pisteistä Lapissa

26.01.2023

Kiekko-Vantaa pelaa viikonloppuna kaksi ottelua Lappi Areenalla RoKia vastaan.

Kiekko-Vantaa ja RoKi kohtaavat viikonloppuna kahdesti Lappi Areenalla. Lohipaidat lähtevät nälkäisesti haastamaan viime kevään hopeajoukkuetta. Vastassa on yksi sarjan suurimmista suosikeista. Parasta pitää laittaa pöytään joukkueena. 

Kiekko-Vantaa on sarjassa seitsemäntenä ja saalistanut 36 ottelusta 51 pistettä. Taistelu suorasta pudotuspelipaikasta jatkuu kiihkeänä. Matkaa kuuden joukkoon on nyt kaksi pistettä. Sijat 6–11 ovat 10 pisteen sisällä toisistaan.

Kiekko-Vantaa on joulutauon jälkeen voittanut yhdeksästä ottelusta kaksi. Peli on joulutauon jälkeen ailahdellut liikaa.

Kahdessa edellisessä pelissä suunta on kuitenkin ollut oikea ja viime perjantaina Lohi kaatoikin hallitsevan Mestis-mestarin Imatran Ketterän rankkareiden jälkeen maalein 5–4. Vantaalaisten maaleista vastasivat Emil Oksanen, kahdesti osunut Roope Elimäki ja Jaakko Kuusisto.

Kiekko-Vantaa on kärsinyt viime aikoina hyökkääjien loukkaantumisista. Lapin reissuun mukaan sairastuvalta saadaan Tomi Palo. Sen sijaan Mikael Menna, Terry And ja Juuso Fagerström ovat edelleen sivussa.

Kiekko-Vantaan täytyy pystyä pelaamaan ehjä 60-minuuttinen, puolustaa jämäkästi, pelata laadukkaasti kiekolla ja iskeä paikoista maalit.

Vastustaja tutuksi

Rovaniemen Kiekko on sarjassa kolmantena ja raapinut 36 ottelusta kasaan 61 paunaa. Matkaa kakkospaikalle on kuitenkin jo 15 pistettä. Takana puolestaan IPK on kolmen pisteen päässä.

Kymmenestä ottelusta joulutauon jälkeen Maso Lehtosen luotsaama RoKi on voittanut kuusi. RoKin viiden ottelun mittainen voittoputki katkesi viime lauantaina, kun se hävisi vieraissa Kiekko-Pojille maalein 2–4.

RoKilla on kasassa tälle kaudelle seurahistorian kovin rosteri. Avainpelaajia ovat muun muassa ykkösvahti Cody Porter, pakiston Paavo Tyni, Tom Grönblom ja Miks Tumanovs sekä hyökkäyksen kirkkaimmat tähdet Heikki Huttunen, Jere-Matias Alanen, Arttu Rämö, Miika Tiihonen ja Antti Erkinjuntti.

RoKi on tehnyt viidenneksi eniten maaleja ja päästänyt viidenneksi vähiten. RoKi on ottanut ylivoimaisesti eniten jäähyjä koko sarjassa.

Joukkueet ovat kohdanneet tällä kaudella kerran aikaisemmin. Syyskuun lopulla RoKi aiheutti vantaalaisille kauden ensimmäisen tappion kauden neljännessä pelissä voittamalla Tikkurilassa peräti lukemin 0–7.

RoKi–Kiekko-Vantaa perjantaina klo 18.30 Lappi Areenalla. Ottelua voit seurata C Moresta.

Seuraa heitä:

#25 Roope Elimäki, K-Vantaa

– Joukkueen kippari katkaisi viime pelissä pitkän maalittoman jaksonsa ja iski kaksi maalia Ketterän verkkoon. Luotettava kahden suunnan sentteri.

#25 Heikki Huttunen, RoKi

– Sarjan kovimpia senttereitä. Pelaa tehokasta kautta jälleen ja pelaa isoja minuutteja illasta toiseen. Ollut tammikuussa sarjan tehokkaimpia hyökkääjiä.

Kiekko-Vantaan sisäinen pistepörssi:

1) Emil Oksanen 19+15=34

2) Tomi Purmola 14+19=33

3) Jaakko Kuusisto 16+14=30

4) Erkka Seppälä 4+21=25

5) Roope Elimäki 6+12=18

RoKin sisäinen pistepörssi:

1) Heikki Huttunen 16+18=34

2) Jere-Matias Alanen 15+11=26

3) Miika Tiihonen 7+17=24

4) Valtteri Suni 9+14=23

5) Arttu Rämö 9+13=22

Tiesitkö?

– Katse joukkueiden erikoistilanteisiin: K-Vantaan ylivoima kuudenneksi tehokkainta (22,22%) ja alivoima kolmanneksi huonointa (74,04%). RoKin ylivoima kolmanneksi huonointa (17,69%) ja alivoima toiseksi parasta (85,51%).

– Kiekko-Vantaan Emil Oksanen on Mestiksen pistepörssissä kymmenentenä ja maalipörssissä neljäntenä.

– Kiekko.Vantaan Juuso Fagerström on Mestiksen tulokkaiden pistepörssissä toisena ja Tomi Palo kolmantena.

Mestis