Kiekko-Vantaa | Mestis

ENNAKKO: Vastassa mystinen HK Zemgale – Kiekko-Vantaa matkustaa Jelgavaan

24.11.2022

Kiekko-Vantaa pelaa viikonloppuna kahdesti hallitsevaa Latvian mestaria HK Zemgalea vastaan Jelgavassa.

Kiekko-Vantaa matkustaa Jelgavaan ja kohtaa viikonloppuna kahdesti Mestis-tulokas HK Zemgalen. Joukkue lentää Riikaan perjantaina aamulla ja matkustaa sieltä bussilla 44 kilometriä Jelgavaan.

– Odottava fiilis, kun normaalisti samankaltaisia pelireissuja, niin nyt lennetään ulkomaille. Lähdetään hyvillä fiiliksillä hakemaan kuutta pistettä. Zemgale puolustaa kurinalaisesti ja pyrkivät vastaiskuihin. Kärkipelaajat ovat taitavia ja oltava kyllä hereillä heti alusta saakka. Fiksusti pitää pelata 120 minuuttia. Omilla vahvuuksilla ja pidetään peli hallussa, niin taistellaan kuudesta pisteestä, Kiekko-Vantaan valmentaja Janne Tuunanen kertoo. 

Kiekko-Vantaa on sarjassa neljäntenä ja saalistanut 19 ottelusta 35 pistettä. Sijat 2–5 ovat seitsemän pisteen sisällä toisistaan.

Kiekko-Vantaa on voittanut viidestä edellisestä ottelusta kolme ja kerännyt neljästä pelistä pisteitä. Keskiviikkona Lohi otti kotikaukalossa TUTO:n päänahan 4–2-lukemin Olli Maansaaren, Jaakko Kuusiston, Joonas Rinnetmäen ja Tomi Palon osumilla.

Kiekko-Vantaan täytyy edelleen parantaa puolustuspelaamistaan ja saada illasta toiseen kaikki irti koneesta. Lohella on luisteluvoimainen ja taitava nippu.

Kiekko-Vantaan paras pistemies on Tomi Purmola, joka on nakuttanut 19 ottelussa tehot 10+7=17. Tämän jälkeen sisäisessä pistepörssissä tulevat Jaakko Kuusisto (8+9), Tomi Palo (7+6), Olli Maansaari (7+6) ja Emil Oksanen (6+7).

Jelgavaan on matkustamassa myös toistakymmentä Kiekko-Vantaan kannattajaa.

Vastustaja tutuksi

Ottelut pelataan Ledus halle Jelgavassa, johon mahtuu noin 1500 katsojaa. HK Zemgale on perustettu 2002 ja voitti seurahistorian ensimmäisen Latvian mestaruuden viime keväänä. Zemgale toimi pitkän pätkän KHL:ssä pelanneen Dinamo Riikan yhteistyöseurana.

Zemgale pelaa tällä kaudella Mestiksen lisäksi myös Latvian pääsarjaa ja osallistui myös Continental Cupiin.

Zemgale on Latvian pääsarjassa kolmantena ja voittanut neljä edellistä otteluaan maansa pääsarjassa putkeen.

Mestiksessä Zemgale on sijalla 12. ja saalistanut 14 ottelusta 13 pistettä. Zemgale on kuuden ottelun mittaisessa tappioputkessa, mutta nappasi viime viikolla TUTO:n vieraana molemmista peleistä pisteen taivuttuaan vasta jatkoajalla. Zemgale puolustaa laadukkaasti, on työteliäs joukkue ja sitä vastaan on tehty melko vähän maaleja.

Zemgalea valmentaa pitkän päivätyön jääkiekon parissa tehnyt Artis Abols, 49, joka on luotsannut muun muassa KHL:ssä Dinamo Riikaa ja Lada Toljattia. Abolsille tämä kausi on nyt kolmas Zemgalen päävalmentajana.

Zemgalen avainpelaajia ovat ykköstorjuja Eriks Vitols, puolustuksen Harijs Brants ja Daniels Gorsanovs sekä hyökkääjät Arturs Homjakovs, Roberts Petrovics ja konkarisentteri Gatis Gricinskis.

Zemgale–Kiekko-Vantaa perjantaina klo 18.30. Lauantain kohtaaminen starttaa klo 16. Ottelut näet C Moresta.

Seuraa heitä:

#18 Jasper Matilainen, K-Vantaa

– Ensimmäistä kauttaan Kiekko-Vantaassa pelaava liukas ja taidokas laituri. Ollut viime aikoina tehokas, mutta myös erittäin pirteä ja tehnyt vahvasti hommia kahteen suuntaan.

#2 Harijs Brants, Zemgale

– Taitava kiekollinen puolustaja. Tukee aktiivisesti hyökkäyksiä. Hyvä ylivoimapelaaja.

Kiekko-Vantaan sisäinen pistepörssi:

1) Tomi Purmola 10+7=17

2) Jaakko Kuusisto 8+9=17

3) Tomi Palo 7+6=13

4) Olli Maansaari 7+6=13

5) Emil Oksanen 6+7=13

HK Zemgalen sisäinen pistepörssi:

1) Arturs Homjakovs 5+4=9

2) Harijs Brants 2+6=8

3) Roberts Petrovics 5+1=6

4) Daniels Andersons 3+2=5

5) Gatis Gricinskis 3+2=5

Tiesitkö?

– Kiekko-Vantaa pelasi viimeksi ulkomailla kaudella 2016–17 harjoituskaudella Etelä-Koreassa

– Kiekko-Vantaan Tomi Palo on tehnyt kahdessa edellisessä ottelussa maalin

– Kiekko-Vantaassa on pelannut sen seurahistoriassa yksi latvialainen, Ernests Osenieks nähtiin Lohessa viime kaudella. Osenieks saapui Vantaalle nimenomaan Zemgalesta.

Mestis