Kiekko-Vantaa | Mestis

ENNAKKO: Tikkurilan Areenalle vieraita Tampereelta

29.11.2022

Kiekko-Vantaa kohtaa keskiviikkona Tikkurilan Areenalla Kooveen. Lohipaidoilla on edessä kahden ottelun viikko ja vastassa on molemmissa peleissä nimenomaan Koovee.

Keskiviikkona pelataan Tikkurilan Areenalla tärkeistä pisteistä. Kiekko-Vantaa saa vieraaksi kuumaan kamppailuun Kooveen.

Kiekko-Vantaa on sarjassa kolmantena ja saalistanut 21 ottelusta kasaan 38 pistettä. Siiat 2–5 ovat tällä hetkellä seitsemän pisteen sisällä toisistaan.

Kiekko-Vantaa pelasi viime viikolla kolme ottelua, joista se voitti kaksi. Keskiviikkona kaatui Tikkurilan Areenalla TUTO maalein 4–2, perjantaina tuli 1–3-tappio Zemgalen vieraana Jelgavassa ja lauantaina otettiin revanssi hallitsevasta Latvian mestarista 6–4-lukemin.

Sarjan toiseksi parhaan kotijoukkueen Kiekko-Vantaan pelissä on ollut läpi alkukauden paljon hyvää, mutta vielä riittää tekemistä ja pelin on koko ajan kehityttävä.

– Ihan mukava tällainen back to back -viikko. Koovee on hyvä joukkue ja tosi taitava hyökkäyssuuntaan.  Haluan nähdä yhtenäisen ja yritteliään Kiekko-Vantaan. Olemme käyneet läpi asioita mitä olemme tehneet hyvin ja vahvistaa niitä ja kehittää niitä kohtia missä eniten on tekemistä, Kiekko-Vantaan päävalmentaja Jani Manninen kertoo.

Lohipaitojen paras pistemies on lauantaina hattutempun Zemgalen verkkoon iskenyt Jaakko Kuusisto. Seuraavina sisäisessä pistepörssissä ovat Tomi Purmola (10+7), Emil Oksanen (6+9), Erkka Seppälä (2+13) ja Tomi Palo (7+6).

– Koovee on hyvä joukkue ja tulee varmasti kovaa. Meidän pitää olla valmiita huomenna heti alusta saakka ja määrätä kotona. Sitä omaa hyvää hyökkäyspeliä ja puolustetaan hyvin. Latvian reissu oli hyvä kokemus ja yhdisti varmasti jengiä vielä lisää. Oma pelaaminen on ollut viime aikoina ihan ok, mutta parantaa voi vielä, Jaakko Kuusisto sanoo. 

Vastustaja tutuksi

Koovee on sarjassa seitsemäntenä ja raapinut 20 ottelusta kasaan 25 pistettä. Matkaa kuuden parhaan joukkoon on kuusi pistettä.

Pelaajabudjettinsa tälle kaudelle tuplannut Koovee on voittanut viidestä edellisestä ottelusta kaksi, mutta edellisestä kolmen pisteen voitosta on kulunut jo kuukausi.

Koovee kaatoi viime viikolla rankkareilla torstaina Peliitat vieraissa 6–5 ja lauantaina rankkareilla 4–3 kotonaan Ketterän.

Koovee on nimekäs ja kilpailukykyinen nippu, jossa on paljon taitavia yksilöitä. Kooveen avainpelaajia ovat muun muassa pakiston Jeremi Wehmas, Oskari Kantola ja Ilves-laina Santeri Airola sekä hyökkääjät Samu Markkula, Santtu Hakanen, Tomi Iso-Mustajärvi ja Kiekko-Vantaan kasvatti Okko Kangasniemi.

Kiekko-Vantaa ja Koovee ovat kohdanneet tällä kaudella kahdesti. Lohipaidat ovat voittaneet molemmat ottelut: ensin kaatui syyskuussa Kilpurit 6–2 Hakametsässä ja lokakuun lopulla Kiekko-Vantaa otti kotonaan 4–2-voiton.

Kiekko-Vantaa–Koovee keskiviikkona klo 18.30 Tikkurilan Areenalla. Hanki liput TÄÄLTÄ.

Seuraa heitä:

#44 Atso Lehtinen, K-Vantaa

Loistava yleispuolustaja pelaa isoja minuutteja lohipaidassa. Puolustaa jämäkästi ja pelaa kiekolla hyvin.

#72 Santeri Sillanpää, Koovee

Vaarallinen pelaaja hyökkäyspäässä. Liikkuu hyvin, on vahva vääntäjä ja omaa laatulaukauksen.

Kiekko-Vantaan sisäinen pistepörssi:

1) Jaakko Kuusisto 11+9=20

2) Tomi Purmola 10+7=17

3) Emil Oksanen 6+9=15

4) Erkka Seppälä 2+13=15

5) Tomi Palo 7+6=13

Kooveen sisäinen pistepörssi:

1) Okko Kangasniemi 3+17=20

2) Samu Markkula 7+7=14

3) Santeri Sillanpää 5+6=11

4) Santtu Hakanen 3+8=11

5) Oskari Kantola 1+8=9

Tiesitkö?

– Kiekko-Vantaan Juuso Fagerström on kolmen ottelun mittaisessa pisteputkessa.

– Kiekko-Vantaan Jaakko Kuusisto on Mestiksen pistepörssissä seitsemäntenä

– Kiekko-Vantaan ylivoima on sarjan kolmanneksi tehokkainta (26,09%) ja alivoima kahdeksanneksi parasta (79,66%)

Mestis