Kiekko-Vantaa | Mestis

ENNAKKO: Tavoitteena paluu voittojen tielle – Kiekko-Vantaa saa vieraakseen Peliitat

01.11.2022

Kiekko-Vantaa kohtaa keskiviikkona Tikkurilan Areenalla Heinolan Peliitat.

Kiekko-Vantaa ja Heinolan Peliitat iskevät yhteen keskiviikkona Tikkurilan Areenalla. Jaossa on tärkeät pisteet.

Kiekko-Vantaa on sarjassa viidentenä ja saalistanut 13 ottelusta 22 pistettä. Lohi on tehnyt toiseksi eniten maaleja, mutta päästänyt puolestaan toiseksi eniten.

Viime viikko oli Kiekko-Vantaalta huono. Tiistaina se kärsi hallinnasta huolimatta 0–4-tappion kotonaan Hermekselle. Lauantaina puolestaan TUTO oli kotonaan parempi 6–1 – toinen erä oli todella heikko ja hyökkäyspäässä paikat jätettiin käyttämättä.

Kiekko-Vantaan täytyy päästä takaisin omalle parhaalle tasolleen. Tehdä töitä joukkueena, puolustaa hyvin ja iskeä paikoista maalit. Takaiskuista ei saa lannistua, vaan painaa hommia kahta kauheammin.

Kiekko-Vantaan paras pistemies on Jaakko Kuusisto, joka on paukuttanut 13 ottelussa tehot 5+9=14. Lohen paras maalintekijä on puolestaan Tomi Purmola kahdeksalla osumalla.

Kiekko-Vantaa saa takaisin HPK:ssa lainalla olleen maestro Erkka Seppälän. Sen sijaan Niclas Tenhovuori palasi HPK:n vahvuuteen. Lisäksi puolustaja Atso Lehtinen on toipunut pelikuntoon ja pelaa huomenna kauden ensimmäisen ottelunsa.

– Tuloksellisesti huono viikko ja lauantain peli oli meiltä huono, niin oman tekemisen tason pitää palata tasollemme. Viisikon rytmiä ja kiekotonta pelaamista molempiin suuntiin pitää erityisesti parantaa. Jämäkkä 60-minuuttinen tarvitaan joka ilta jos halutaan pärjätä ja sen ilmeen pitää olla työteliäs ja joukkueen toteuttaa niitä sovittuja harjoiteltuja asioita, Kiekko-Vantaan päävalmentaja Jani Manninen kertoo.

Vastustaja tutuksi

Heinolan Peliitat on sarjassa sijalla yhdeksän ja raapinut 12 ottelusta yhtä monta pistettä. Peliitat on tehnyt toiseksi vähiten maaleja ja päästänyt puolestaan kuudenneksi vähiten.

Peliitat on tälläkin kaudella kovalla työmoraalilla varustettu joukkue, joka puree nilkasta jos siihen antaa mahdollisuuden. Peliitat on myös alkukaudella ollut hyvä erikoistilannejoukkue ja varsinkin kotona peli on kulkenut.

Peliittojen avainpelaajia ovat muun muassa maalivahtikaksikko Eetu Uotinen ja Riku Räihä sekä puolustuksen Juuso Arola sekä Matias Lentämäki ja hyökkääjät Markus Lahtinen, Niko Somppi, Jesse Pesonen, Martynas Grinius ja kultakypärä Niklas Virtanen. Mielenkiintoisin nimi lienee kuitenkin jääkiekkolegenda Teemu Selänteen poika, Eetu Selänne.

Peliitat on kolmen ottelun mittaisessa tappioputkessa. Viime viikolla se hävisi Hokille vieraissa 2–4 ja IPK:lle 1–3.

Peliitat voitti joukkueiden kauden ensimmäisen kohtaamisen 14. lokakuuta Heinolassa maalein 4–2, joten Kiekko-Vantaalla on nyt revanssin paikka.

Kiekko-Vantaa–Peliitat keskiviikkona klo 18.30 Tikkurilan Areenalla. Hanki liput matsiin TÄSTÄ.

Seuraa heitä:

#12 Erkka Seppälä, K-Vantaa

– Maestro esiintyi pirteästi lainalla HPK:ssa. Nyt Lohen mukana. Taitava pelintekijä, jolta pelisilmää löytyy.

#15 Eetu Selänne, Peliitat

– Teemu Selänteen poika tuli pirteästi Mestikseen. Rightin laitahyökkääjä, joka pelasi kolme edellistä kautta NCAA:n kolmostasolla Curry Collegessa.

Kiekko-Vantaan sisäinen pistepörssi:

1) Jaakko Kuusisto 5+9=14

2) Tomi Purmola 8+5=13

3) Emil Oksanen 6+5=11

4) Erkka Seppälä 2+9=11

5) Tomi Palo 4+6=10

Peliittojen sisäinen pistepörssi:

1) Niklas Virtanen 6+3=9

2) Juuso Arola 3+4=7

3) Konsta Jaakola 1+5=6

4) Matias Lentämäki 4+0=4

5) Joona Lehtinen 3+1=4

Tiesitkö?

– Kiekko-Vantaan Oliver Tuhkanen on pakkien pistepörssissä neljäntenä.

– Kiekko-Vantaan Tomi Purmola on Mestiksen maalipörssin jaetulla toisella sijalla.

– Kiekko-Vantaan Jaakko Kuusisto on sarjan pistepörssissä sijalla 10.

Mestis