Kiekko-Vantaa | Mestis

ENNAKKO: Tärkeät pisteet jaossa lauantaina Tikkurilassa

03.03.2023

Kiekko-Vantaa kohtaa lauantaina Tikkurilan Areenalla Heinolan Peliitat.

Kiekko-Vantaa ja Peliitat iskevät yhteen lauantaina Tikkurilan Areenalla. Jaossa on jälleen äärimmäisen tärkeät pisteet, kun runkosarjaa on jäljellä enää kuuden ottelun verran.

Kiekko-Vantaa on sarjassa kahdeksantena ja saalistanut 46 ottelusta kasaan 66 pistettä. Suoraan pudotuspelipaikkaan on matkaa yhdeksän pistettä. Kiekko-Vantaa on voittanut viidestä edellisestä ottelustaan kolme.

Tiistaina runkosarjan viimeisessä paikalliskamppailussa Kiekko-Vantaa taisteli kaksi erää voitosta vieraskaukalossa, mutta jäähyt kostautuivat ja sarjakärki Kiekko-Espoo otti lopulta selvän voiton 2–7. Vantaalaisten maaleista vastasivat Jimi Rönkkönen (1+1) ja Jasper Matilainen.

Kiekko-Vantaan täytyy saada lauantaina koneesta kaikki irti, puolustaa hyvin, pelata fiksusti ja iskeä paikoista maalit. 

– Hyvät treenit takana. Lähdetään parantamaan edellisestä pelistä, puolustuspeliä pitää parantaa erityisesti ja laitetaan paikoista sisään. Peliitat on työteliäs jengi ja viimeksi Heinolassa oli ainakin melko fyysinen mähinä. Kaikkea pitää parantaa ja erikoistilanteet eritoten ovat kevään peleissä isossa roolissa, Kiekko-Vantaan hyökkääjä Emil Oksanen kertoo. 

Vastustaja tutuksi

Peliitat on sarjassa sijalla 12 ja saalistanut 46 ottelusta kasaan 42 paunaa. Peliitoillakin panosta riittää runkosarjan loppuun, sillä se pyrkii välttämään karsinnat. Hannes Hyvösen luotsaamalla Peliitoilla on matkaa kuiville nyt kahdeksan pistettä.

Peliitat on ennen perjantaista kotiotteluaan KeuPaa vastaan neljän ottelun mittaisessa tappioputkessa.

Peliitat on työteliäs joukkue, joka puree nilkasta jos siihen antaa mahdollisuuden. Joukkueen avainpelaajia ovat muun muassa pakiston Matias Lentämäki sekä Luukas Kallioinen sekä hyökkäyksen Niklas Virtanen, Markus Lahtinen, Jukuri-laina Nikita Krivokrasov, Martynas Grinius ja Miko Rautama.

Kiekko-Vantaa ja Peliitat ovat kohdanneet tällä kaudella kolme kertaa. Voitot ovat näistä 2–1 Kiekko-Vantaalle. Viime viikon perjantaina lohipaidat hakivat Heinolasta 4–1-vierasvoiton faniryhmä Ruutanoiden upealla kannustuksella. Vantaalaisten maaleista vastasivat tuolloin Jami Jokela, Roope Elimäki, Joonas Rinnetmäki ja Emil Oksanen.

Kiekko-Vantaa–Peliitat lauantaina klo 17 Tikkurilan Areenalla. Hanki liput matsiin TÄSTÄ.

Seuraa heitä:

#26 Terry And, K-Vantaa

– Päässyt hyvään vireeseen ja tehnyt kolmeen edelliseen otteluun tehot 1+3.

#25 Niklas Virtanen, Peliitat

– Joukkueensa paras pistemies on pelannut läpimurtokauden Mestiksessä.

Kiekko-Vantaan sisäinen pistepörssi:

1) Emil Oksanen 24+18=42

2) Tomi Purmola 18+24=42

3) Jaakko Kuusisto 19+19=38

4) Erkka Seppälä 4+21=25

5) Roope Elimäki 9+14=23

Peliittojen sisäinen pistepörssi:

1) Niklas Virtanen 18+13=31

2) Juuso Arola 9+15=24

3) Konsta Jaakola 5+18=23

4) Alexander Forslund 5+17=22

5) Martynas Grinius 9+12=21

Tiesitkö?

– Kiekko-Vantaan pelaajista kolmen ottelun pisteputkissa iltaan lähtevät: Jimi Rönkkönen ja Terry And. Kiekko-Vantaan Tomi Purmola on puolestaan viiden ottelun mittaisessa pisteputkessa.

– Kiekko-Vantaan ylivoima on sarjan kolmanneksi parasta (23,75%)

– Kiekko-Vantaan kultakypärä Emil Oksanen on tehnyt sarjassa eniten ylivoimamaaleja (12)

Mestis