Kiekko-Vantaa | Mestis

ENNAKKO: Tärkeät pisteet jaossa – Kiekko-Vantaa ja Zemgale kohtaavat keskiviikkona Tikkurilan Areenalla

04.01.2023

Kiekko-Vantaa kohtaa keskiviikkona HK Zemgalen back to back -otteluiden toisessa näytöksessä. Odotettavissa on kova, fyysinen ja vauhdikas kamppailu sarjapisteistä.

Kiekko-Vantaa palasi voittojen tielle kaatamalla vuoden ensimmäisessä ottelussaan tiistaina Tikkurilan Areenalla HK Zemgalen 4–1-lukemin. Lohipaitojen maaleista vastasivat Tomi Purmola (1+1), Emil Oksanen (2+1) ja Jaakko Haarti.

Kiekko-Vantaan ylivoima oli tehokasta ja se esitti parhaimmillaan hyvää hyökkäyspeliä. On sanomattakin selvää, että Zemgale tulee keskiviikkona kovaa janoten revanssia. Lohen täytyy parantaa peliään vielä ja pystyä pelaamaan fiksusti kiekolla.

– Heidän hyökkääjät pyrkivät nopeasti karkaamaan vastaiskuihin ja niissä pitää olla hereillä. Uskon, että Zemgale tulee antamaan kovemman paineen keskiviikkona. Meidän pitää olla valmiita siihen ja paineen alta pelaaminen pitää olla selkeää, Kiekko-Vantaan päävalmentaja Jani Manninen kertoo.

Kiekko-Vantaa on sarjassa kolmantena ja saalistanut 30 ottelusta 49 pistettä. Sijat 3–7 on kuuden pisteen sisällä toisistaan. Lohipaidat on voittanut viidestä edellisestä ottelustaan kolme.

Illan vastustaja HK Zemgale on sarjassa viimeisenä ja saalistanut 23 ottelusta 19 paunaa. Matkaa pleijariviivaan on 16 pistettä. Hallitseva Latvian mestari on voittanut viidestä edellisestä ottelustaan yhden.

Zemgale on Latvian pääsarjassa toisena. Se on hyvä joukkue, josta löytyy paljon taitoa, se kääntää peliä nopeasti ja puolustaa hyvin.

Kiekko-Vantaa–HK Zemgale tänään klo 18.30 Tikkurilan Areenalla. Hanki liput ennakkoon TÄSTÄ.

Seuraa heitä:

#19 Tomi Purmola, K-Vantaa

– Upeaa läpimurtokautta pelaava Kiekko-Vantaan oma kasvatti. Liukasliikkeinen hyökkääjä, omaa hyvän laukauksen ja maalintekijän vaistot. Potkulauta on myös mukavaa seurattavaa.

#18 Daniels Gorsanovs, HK Zemgale

– Latvian maajoukkueessa tällä kaudella debytoinut rightin pakki. Jelgavan omia poikia. Joukkuensa avainpuolustajia.

Kiekko-Vantaan sisäinen pistepörssi:

1) Emil Oksanen 15+13=28

2) Jaakko Kuusisto 14+14=28

3) Tomi Purmola 13+15=28

4) Erkka Seppälä 4+21=25

5) Juuso Fagerström 2+14=16

HK Zemgalen sisäinen pistepörssi:

1) Harijs Brants 2+10=12

2) Arturs Homjakovs 6+5=11

3) Kristaps Rokis 4+6=10

4) Daniels Andersons 6+3=9

5) Ricards Bernhards 4+4=8

Tiesitkö?

– Kiekko-Vantaan Emil Oksanen on Mestiksen maalipörssissä toisena 15 osumallaan.

– Kiekko-Vantaan pelaajista eniten jääaikaa tiistaina kellotti Atso Lehtinen (25.16).

– Kiekko-Vantaan Juuso Fagerström on Mestiksen tulokkaiden pistepörssissä kolmantena.

Mestis